Politika

Odbornik udaljen sa sednice Skupštine zbog natpisa na majici

Obornik “Niške inicijative” u Skupštini grada Niša Srdjan Nonić kažnjen je na današnjem zasedanju udaljenjem sa sednice zbog toga što je nosio majicu na kojoj je pisalo “jedna ista banda”.

Noniću je kazna izrečena na predlog šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Perišića, a uslov za povratak u salu bio je da presvuče majicu.

Nonić se presvukao i vratio na sednicu, ali je kazao da smatra da je “nepravedno kažnjen i da nije nikoga uvredio”.

“Na majici se nalaze stihovi jedne sada popularne pesme. Niko imenom i prezimenom nije bio prozvan, a ako se neko našao prozvanim onda je to njegov problem”, rekao je novinarima.

On je istakao da veruje da ima pravo da kao politički zastupnik odredjenog broja gradjana iznese političke stavove i nezadovoljstvo sistemom u kome živimo.

“Moja današnja poruka sa majice je zbog izbora parketara, firmopisaca i lakirera za direktore i članove upravnih i nadzornih odbora javnih gradskih preduzeća i ustanova”, izjavio je Nonić.

Šef odborničke grupe SNS-a Zoran Perišić izjavio je povodom izricanja te kazne da niko “ne može da zloupotrebljava televizijski prenos sednice” skupštine time što će nositi uvredljivu poruku na majici.

“Zbog toga sam tražio da se izglasa povreda poslovnika u smislu narušavanja dostojanstva ove skupštine. Poruka na majici je nešto što vredja dobar ukus, a ukoliko neko želi da prenese političku poruku postoji puno drugih načina”, izjavio je Perišić.

On je kazao da većina odbornika niške skupštine poštuje pravila oblačenja i nosi sako.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com