Sport

Odbojkaši “skinuli” lidere tabele, Naisi prva pobeda u gostima

Najveći podvig ovog vikenda ostvarili su odbojkaši Niša pobedivši tim svog bivšeg trenera, koji je do sada zauzimao prvu poziciju. Radnički je prekinuo tradiciju dobrih rezultata protiv Čukaričkog, dok su rukometašice Naise prvi put pobedile van Niša.

Fudbleri Radničkog poraženi su od Čukaričkog, prvi put od povratka u najelitnije takmičenje. Tim sa Banovog brda od prvog minuta bio je dominantniji na terenu, a posebno je došao do izražaja Jevtić koji je tri puta zatresao Bajićevu mrežu. Strelac jedinog pogotka za tim sa Čaira bio je Mrkić, pa je meč okončan rezultatom 4:1. Izabranici Milana Rastavca nalaze se na sedmoj poziciji, a u sledećem kolu ugostiće subotički Spartak koji zauzima jednu poziciju niže.

KK Konstantin ne uspeva da održi konstantnost u igri. Oni su nakon odličnog izdanja i nerešenog rezultata na poluvremenu, u nastavku ubacili svega 19 poena, naspram 39 zemunske Mladosti. Lepu šansu za prvu pobedu imaće u derbiju dna tabele gde će ugostiti Borac iz Čačka, ekipu koja se nalazi na 12. poziciji sa dve pobede i pet poraza.

Rukometašice Naise upisale su prvu pobedu u gostima. Uz tešku borbu one su slavile protiv Železničara rezultatom 21:18. Uz jednak odnos pobeda i poraza, izabranice Svetislava Jovanovića nalaze se na 5. poziciji. Ova utakmica bila je uvod u drugi deo prvenstva, a sledi dvomesečna pauza nakon koje će niške rukometašice ugostiti Jagodinu.
Najbolji niški futsaleri podelili su bodove sa ekipom Leteći Holanđanin. Iako je domaćin uspeo da na pauzu ode sa minimalnom prednošću, u nastavku je viđeno tri gola. Ovaj rezultat obezbedio je Kalči treću poziciju, a sledeće nedelje oni će dočekati Novi Pazar, tim koji se nalazi u zoni ispadanja.

Odbojkaški klub Niš IGM Mladost nije prepustio ni bod liderima tabele, Novom Pazaru. Meč u hali Čair završen je rezultatom 3:1, a nova tri boda smestila su Nišlije na četvrtu poziciju. U sledećem kolu oni će biti akteri derbija kola u Kraljevu. Ekipa koja će ih ugostiti ima isti učinak kao i oni – četiri pobede i dva poraza.

Mašinac je pretrpeo novi ubedljivi poraz ovog vikenda od ekipe Crvena zvezda. Nišlijke su plasman u plej-of već obezbedile, a u poslednjoj utakmici ovog dela sezone gostovaće prvoplasiranom Spartaku iz Subotice koji ima maksimalni učinak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com