Sport

Od šest mečeva, šest pobeda. Uspešna prva godina postojanja BK Vitez

Boks klub Vitez je u prvoj godini od kako je klub registrovan nastupio na šest mečeva i ostvario šest pobeda. Zauzeo je četvrto mesto u Srbiji u konkurenciji 73 kluba.

Bokseri ovog niškog kluba su se u prvoj godini postojanja takmičili na prvenstvu države u Valjevu i u Jagodini. Jagodina je bila za mlade i za seniore, Valjevo za devojke, školarce i pionire. “Napravili smo veliki rezultat”, kaže trener BK Vitez Srđan Radulović.

“Ove godine smo kao BK Vitez zauzeli visoko četvrto mesto u Srbiji od 73 kluba. Falila nam je samo jedna medalja za prvo mesto. Za prvu godinu to je veliki uspeh. Učestvovali i na prvenstvu jugoistočnog regiona u Leskovcu i Bojniku. Na tim takmičenjima su takmičeri Viteza zauzeli prvo mesto”, rekao je Radulović Niškim Vestima.

BK Vitez može da se pohvali sa četiri državna prvaka, Nikola Lazarević je osvojio bronzanu medalju na omladinskoj zlatnoj rukavici, Ognjen Mitrović je kao školarac učesvovao na Prvenstvu Evrope u Bugarskoj, pobedio u prvom meču, u drugom je zaustavljen od Rusa pa nije došao do medalje.

Istovremeno je Novak Radulović imao profi meč u Mađarskoj, završio je meč prekidom, i tu je napravio dobar skor.

Novak je već uspešan u kik boksu, a Radulović kaže da mu nije teško da se takmiči i u boksu. “Mnogi kažu da je neizvodljivo da neko radi dva sporta, a ja kažem da imate one koji ne mogu ni jedan. Nekima odgovara više kik boks, nekima boks, ja u sali imam ljude koji su se opredelili, a imam par takmičara koji rade oba sporta uspešno”, dodaje Radulović.

Škola olimpijskog boksa je pokrenuta u svim gradovima u Srbiji aprila do 19 godina i BK Vitez je učesnik zajedno sa klubovima iz 72 grada. Aprila, maja i juna ovaj klub je imao promociju u školama i besplatan upis za đake.

“Boks se od ove godine vraća na velika vrata, od kako je Nenad Borovčanin predsednik Saveza, igrom slučaja smo mi počeli u toj godini da radimo. Medijska kampanja je jaka, tako da mislim da će tek sledeće godine, ili na olimpijskim igrama rezultati biti dobri”, kaže Radulović.

Čak i roditelji bolje prihvataju da se dete bavi boksom. Mnogim takmičarima mama i tata nisu dozvoljavali da se bave ni kik boksom ni boksom, a oni su sada uspešni u tim sportovima.

“Roditelji su uglavnom isprepadani, ali sreća da moji takmičari pobeđuju, pa su oni prezadovoljni i mirni”, ističe Radulović.

To jeste rizik veliki rizik, jer jednom da krene nešto kako ne valja, kriv je trener, sport, zato se u BK Vitez trude da se pre takmičenja oni dobro pripreme i onda su rizici minimalni, dodaje Radulović i poziva mlade ljude da se bave sportom, a ako se opredele za kik boks ili boks, njihova vrata su otvorena.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com