Zdravlje

Od malih boginja umrla žena na Infektivnoj klinici u Nišu

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu zbog teške upale pluća izazvane malim boginjama, umrla je S.M. (32), rekao je danas direktor te klinike Miodrag Vrbić.

Po njegovim rečima, umrla žena nije imala nijednu hroničnu bolest.

Vrbić je kazao da na Klinici za infektivne bolesti nema nijednog novog pacijenta čiji je život ugrožen zbog morbila, a broj obolelih se u proseku kreće izmedju 10 i 15.

S.M. je četvrta osoba koja je u Kliničkom centru u Nišu umla od komplikacija morbila
Od ove virusne bolesti preminula je porodilja stara 21 godinu, dvogodišnji dečak iz Aleksinca i četvorogodišnji dečak iz Vranjske Banje.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Batut” u Nišu je od morbila do sada obolelo 758 osoba.

Beba rodjena na Infektivnoj klinici u jako teškom stanju

Beba koja je rodjena na Infektivnoj klinici pošto se na toj klinici majka lečila od morbila, od jutros se nalazi u posebno teškom stanju.

Do porodjaja je došlo u sedmom mesecu trudnoće, a novorodjenče teško 1.530 grama odmah je prebačeno na Dečiju internu kliniku.

Prema rečima načelnika intenzivne nege te klinike Dejana Milojevića beba je primljena sa nezrelim plućima i krvarenjem u moždanim komorama.

“Upravo je krvarenje u mozgu ono što ugrožava život novorodjenčeta. Prognoze su jako loše” rekao je Milojević i dodao da beba nema osip, ali da je odmah po prijemu primila imunoglobulin.

Milojević je kazao da se na Dečijoj internoj klinici u Nišu od morbila trenutno leči četvoro dece.

“Juče nismo imali ni jedan novi prijem, ali potrebno je da sedam do deset dana imamo konstantno manji prijem da bi rekli da je manje obolele dece”, kazao je Milojević.

On je rekao da se na bolničkom lečenju zbog komplikacija koje su izazvale morbile na Dečijoj internoj klinici svakodnevno nalazi izmedju tri i deset deteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com