Društvo

Od danas novi direktor niškog SKC-a

Nakon što je istekao mandat direktoru Studentskog kulturnog centra u Nišu, Miši Joviću, Vlada Srbije je za vršioca dužnosti direktora te ustanove postavila diplomiranog ekonomistu Draganu Petković.

Danas je izvršena primopredaja dužnosti, a Jović kaže da će, ukoliko zakon dozvoljava, ostati da radi u SKC-u Niš, a kojim je rukovodio gotovo dvanaest godina.

Miša Jović, dosadašnji direktor SKC-a Niš
Miša Jović, dosadašnji direktor SKC-a Niš

Odluku o promeni direktora niškog SKC-a donela je Vlada Srbije prošle nedelje, nakon pokretanja procedure Upravnog odbora, što je uobičajeno posle isteka mandata dužnosti direktora, kaže sada već bivši direktor SKC-a, Miša Jović.

„Primo sam rešenje iz resornog ministarstva u Beogradu i za vršioca dužnosti direktora SKC-a je postavljen diplomirani ekonomista, Dragana Petković. Upravo danas je primopredaje dužnosti i sve funkcioniše regularno i po zakonu, i odnosi sa novim V.D. direktorom su dobri“, kaže Jović.

Kako Jović ističe, ukoliko po zakonu postoji mogućnost da ostane da radi u niškom SKC-u, da će tako i biti.

„Sve će se po zakonu postupati i ako po sistematizaciji postoji odgvarajuće mesto ostaću da radim u SKC-u. Nadam se da ću ostati u ustanovi. Ja sam čovek iz firme i pre dužnosti direktora sam radio u Studentskom kluturnom centru, kada je direktor bio Rade Rajković. Porastao sam u SKC-u i ugovor o radu mi je na neodređeno vreme. Trebalo bi da primim potvrdu koja definiše moj dalji status u ustanovi“, dodaje Jović.

Podsetimo, Jović je na aprilskim izborima ove godine kandidovao za gradonačelnika Niša i bio nosilac liste Levice Srbije.

Primopredaja dužnosti
Primopredaja dužnosti

Kako Niške Vesti saznaju, v.d. direktora Studentskog kulturnog centra u Nišu je tridesettrogodišnja Dragana Petković iz Niša.

Biografija Dragane Petković na LinekdIn mreži
Biografija Dragane Petković na LinekdIn mreži

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a na javnoj profesionalnoj LinkedIn mreži se navodi i da je poslednje dve godine radila u JP „NišStan“.

Biografija Dragane Petković na LinkedIn mreži
Biografija Dragane Petković na LinkedIn mreži

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com