Društvo

Očišćeno korito Gabrovačke reke

U okviru prolećnog uređenja grada koje na svojoj teritoriji sprovodi GO Medijana  očišćeno je korito i priobalje Gabrovačke reke.

„Ovo je druga akcija za poslednjih šest meseci koju realizujemo. To radimo iz dva razloga. Prvi je povećanje komunalnog reda na teritoriji najveće gradske opštine. A drugi je preventivno delovanje protiv poplava s obzirom na to da smo pre mesec i po dana imali nemile scene izlivanja reka. Mi smo iz tog razloga u novembru prošle godine realizovali čišćenje čitavog toka reke, što je doprinelo da sve vreme imamo mirnu Gabrovačku reku”, rekao je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Gabrovačka reka protiče kroz gusto naseljeni deo Niša, i neophodno je da bude uređena, napominje Kocić.

„Šetalište pored Gabrovačke reke je omiljeno među stanovnicima ovog dela Niša i neophodno je održavati komunalni red. Korito reke na potezu od pruge do ušća u Nišavu sada izgleda urednije i bilo bi lepo da tako ostane. Ali to je već stvar savesti samih građana” kaže Kocić.

Sređivanje korita Gabrovačke reke obavilo je više od 20 osuđenika Kazneno-popravnog zavoda Niš u saradnji sa radnicima JKP „Mediana”.

Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić je najavio da će i u narednom periodu biti organizovane slične akcije u cilju poboljšanja komunalnog reda na teritoriji najveće niške opštine

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com