Društvo

OBUKA za profesionalne upravnike zgrada

U Regionalnoj privrednoj komori u Nišu danas kreće obuka za profesionalne upravnike zgrada.

“Interesovanje je marta meseca bilo veće, i nadali smo se da će biti prijavljeno više kandidata ali za ovu prvu obuku koja upravo kreće prijavljen je 51 polaznik”, kaže Zoran Marković, ispred Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga.

U toku sedam dana ovim polaznicima biće organizovana nastava po licenciranom programu koji dnevno traje i do 8 sati.

“Obuka sadrži predavanja o pravima i obavezama, administraciji, finansijama, korišćenju, upravljanju i održavanju zgrada, o bezbednosnim procedurama i samoj komunikaciji sa krajnjim korisnicima”, kaže Marković.

Nakon završene obuke u niškom RPK-u, polaznici će morati da polažu ispit kojim stiču licencu, ako žele da se i zaista bave pozivom profesionalnog upravnika zgrada. Još nije poznato da li će u Nišu biti organizovano polaganje, za sada se ovo polaganje održava samo u Beogradu.

“Nakon obuke i stečene licence, upravnici će morati da otvore svoju firmu ili da budu upošljeni preko nekog pravnog lica, kako bi se ovim poslom i bavili. Obavljena obuka i licenca, vas ne upošljava direktno”, kaže Marković.

Cena obuke u RPK za profesionalnog upravnika iznosi 30.000 dinara, odnosno 25.000 plus PDV.

Ovo je prva obuka koju organizuje RPK ali je izvesno da će biti organizovane i druge kada bude postojalo interesovanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com