Društvo

Obnavlja se ski-staza na Kameničkom visu

Gradska opština Pantelej, u saradnji sa JP Srbijašume – Šumsko gazdinstvo u Nišu i pripadnicima 3. Brigade Kopnene vojske, koja obezbeđuje tehničko-mahanizacionu logistiku, započinje radove na raščišćavanju lokacije i profilisanju trase za obnavljanje ski staze na Kameničkom visu.

Kamenički vis je omiljeno izletište Nišlija, udaljeno 14 km od grada. Nalazi se na nadmorskoj visini od 750-800 m. Posećuju ga uglavnom porodični ljudi u toku cele godine.

Blage padine su pogodne za sankanje i skijanje najmlađih.

U toku leta tu je spas od vrelog asfalta. Osveženje se može naći na Studen kladencu, a može se uživati i u specijalitetima lovačkog restorana. Osim toga, izgrađen je i vidikovac, a postavljene su i drvene klupe, stolovi, „pečurke“ i specijalno ograđeni prostori za skaru i ražanj.

Ski staza nalazila se sa severne strane, zaklonjena drvećem tako da dugo održava sneg. Lift je bio tipa bebi ski,  idealan za početnike i ljude koji žele malo rekreacije. Inače, na istom mestu  postojao je i duplo duži  ski-lift koji  je vodio do strmije staze.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com