Društvo

Obezbeđen novac za završetak radova na Medijani

U okviru konkursa “Gradovi u fokusu” Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, projekat grada Niša ocenjen je najboljim među 75 pristiglih na konkursu.

Realizaciju projekta kojim će biti prezentovan kulturni identitet grada ministarstvo podržava sa 33 miliona dinara, dok će grad učestvovati sa 8 miliona i 910 hiljada dinara.

Najveći deo sredstava biće usmeren na završetak radova na Medijani. Očekujemo da poslednji dan ove godine 31. decembar bude datum kada ćemo konačno završiti sve što smo planirali na ovom arheološkom nalazištu, kako bi posle dužeg perioda Medijana ponovo bila otvorena za posetioce i turiste” kaže Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Sredstvima kojima je projekat podržan biće finansiran nastavak arheoloških istraživanja severozapadnog dela Konstantinove vile odnosno termi, završetak izgradnje zaštitne konstrukcije vile sa peristilom rekonstrukciju zgrade tamošnjeg muzeja i organizovanje izložbe. Očekivanja su da će za turiste arheološko nalazite Medijana ponovo biti otvoreno na proleće.

Deo sredstava dobijenih po projektu biće upotrebljena za osavremenjavanje Lutkarskog pozorišta u kojem za 60 godina rada nije bilo temeljne rekonstrukcije. Dobijanje novca će omogućiti da se u najkraćem roku pokrene postupak javne nabavke sedišta za ovu ustanovu kulture, kao i neophodnog materijala za promociju arheološkog nalazišta Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com