Društvo

Obeležena petogodišnjica rada Srpsko – ruskog humanitarnog centra

Predsednik Skupštine Grada Niša, Rade Rajković, prisustvovao je današnjem obeležavanju petogodišnjice postojanja i rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra (SRHC) u Nišu, povodom čega je organizovan međunarodni forum sa gostima iz Ruske Federacije, Jermenije, Makedonije, BiH i Mađarske.

Srpsko-ruski humanitarni centar je međuvladina humanitarna neprofitna organizacija sa sedištem u Nišu, nastala na osnovu Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije 25. aprila 2012. godine, sa ciljem da obezbedi humanitarno reagovanje u vanrednim situacijama na teritoriji Republike Srbije i drugih balkanskih zemalja.

Zadaci ovog, po svojim ciljevima jedinstvenog centra, su sprečavanje i uklanjanje vanrednih situacija, pružanje humanitarne pomoći nastradalima, obuka stručnjaka, testiranje savremenih vatrogasnih i spasilačkih sredstava i realizacija zajedničkih projekata na teritoriji Republike Srbije i drugih balkanskih zemalja.

Centar je do sada učestvovao u pružanju pomoći i uklanjanju vanrednih situacija na teritoriji Republike Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Obeležavanju petogodišnjice rada ovog centra prisustvovali su zvaničnici ruske i srpske vlade, zamenik ministra za vanredne situacije RF – Oleg Baženov, ministar u vladi RS – Aleksandar Vulin, kao i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP, Predrag Marić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com