Društvo

Obeležen Dan Kopnene vojske i Dan pešadije na trgu Kralja Milana (FOTO)

Komanda Kopnene vojske organizovala je manifestaciju na trgu Kralja Milana povodom obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije, najmasovnijeg roda vojske Republike Srbije.

“Danas spajamo dva praznika, jubilej stogodišnjice završetka Velikog rata i 16. novembar, Dan Kopnene vojske i Dan pešadije.” rekao je Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Tim povodom, pred nekoliko stotina Nišlija, na trgu Kralja Milana, priređeni su plac koncert, na kome su nastupili pripadnici Vojnog orkestra Niša; nastup folklornog ansambla „Šajkača“, u čijem su sastavu pripadnici Kopnene vojske i garnizona Niš; prikaz opreme i naoružanja izviđačkih, padobranskih i jedinica Vojne policije, kao i rad sa službenim psima i prikaz dela sposobnosti jedinica Kopnene vojske, kroz prikaz borilačkih veština.

“Naša želja je da simbolično ovde u gradu pokažemo tu povezanost građana Niša sa vojnicima, podoficirima i oficirima Kopnene vojske.” istakao je general-potpukovnik Simović.

Pripadnici Kopnene vojske nedavno su izveli veliku vežbu povodom pobede u Velikom ratu, pod nazivom “Vek pobednika 1918-2018.”.

“Ovog puta želeli smo da se simbolično u manjem broju predstavimo građanima Niša, a sa željom da nastavimo tradiciju koja već postoji ovde u Nišu, a to je da povodom ovog dana, pripadnici Kopnene vojske budu sa građanima Niša.” zaključio je general-potpukovnik Milosav Simović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com