Društvo

NOVO U NIŠU: 24 sata podrške za trudnice i mame

Melisa Melly Osmanović mlada mama iz Niša, odlučila je nakon svojih problema i nedoumica u toku trudnoća i odgajanja dece da pomogne budućim mamama, a i onima koje već to jesu kako bi kroz edukaciju i društveni sistem podstakle i unapredile svoje znanje o trudnoći i bebama.

Ona je za samo godinu dana uspela da sakupi 50.000 žena iz svih krajeva i oformila zajednicu putem društvenih mreža.  Melly je nakon par meseci rada shvatila da interesovanja rastu i da je sama, te je odlučila da otvori Udruženje sa istim ciljem i svim onim što je radila u grupi na fejsbuku primeni uživo sa lekarima i svojim članovima.

Mlada i ambiciozna mama pored šminkanja, održavanja svog web portala mojklub.net i vanrednog školovanja medicine, uspeva da savlada sve prepreke i nadjača sve faze ne bi li uspela u svom cilju.

Ona poziva sve mame,trudnice i porodilje da joj se pridruže i unaprede svoj majčinski instikt i ulogu jedne žene.

“Kroz Udruženje će sigurno dobiti adekvatnu edukaciju o trudnoći i nezi bebe, i to od stručnih zdravstvenih radnika. Moći će i da podele iskustva sa drugim mama i tako olakšati negu svoje bebe”, rekla je Melisa Niškim Vestima.

Ona je dodala da je članarina  simbolična, 200 dinara na mesečnom nivou.

“Moramo da naplaćujemo članarinu jer Udruženje ima svoje troškove. Problem je to nepoverenje kod naših ljudi gde taj novac ide, ali ćemo se truditi da naše članice kroz naš rad steknu poverenje i shvate značaj našeg kluba. Od sakupljenog novca, svakog meseca organizovaćemo neki projekat  i slikama vama pravdati na koji način je novac upotrebljen, a državi kroz knjigovodstvo. “, istakla je.

Mame treba same da shvate da će im kroz edukaciju i kroz savete pre svega zdravstvenih radnika, a onda i drugih mama, biti mnogo lakše. Udružene mogu da nastupaju i pred mnogim drugim institucijama, kazala je Melisa.

“Uz Klub je više od 10 lekara, tehničara, instruktora, nutricionista, ginekologa, pedijatra, pa čak i veterinara”, dodaje Melisa.

Melisa je najavila da 25. marta, sa početkom od 12 časova, Udruženje organizuje seminar namenjen trudnicama i dojiljama. Ona poziva mlade mame da dođu i kroz edukaciju reše probleme i nedoumice u vezi podoja i nezi novorođenčeta. Dodaje da su pripremili i  nagrade. Kako je broj mesta ograničen, neophodno je rezervisati mesto na broj 065/8513068.

“Mnoge mame imaju problema sa dojenjem, pa sam mislila da je dobro da to bude prva tema seminara. Svakog meseca govorićemo i o nekoj drugoj temi”, naglasila je Melisa i otkrila da će već 8. aprila biti održana radionica o izradi slika i predmeta dekupaž tehnikom.

Klub beba trudnica i mama srađuje sa univerzitetima, školama, stručnim udruženjima, i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu koje se bave humanitarnim radom namenjenim bebama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com