Ekonomija

NOVI SISTEM GRADSKOG PREVOZA OD 2020.: Anketari traže odgovore i od putnika

Građani koji koriste javni gradski prevoz ne treba da se zbune ukoliko im na stajalištima priđu anketari i postave pitanja vezana za gradski prevoz. Radi se o anketi koja će se sprovoditi u narednom periodu, a biće iskorišćena za novu Studiju javnog prevoza u Nišu, na kojoj trenutno radi Saobraćajni fakultet iz Novog Sada.

Osim ankete u periodu od 14. novembra do nedelje 18.novembra obavljaće se i brojanje putnika u vozilima koja saobraćaju na linijama javnog prevoza na teritoriji grada Niša. “Brojači” će biti u svakom vozilu i evidentiraće svaki ulazak i izlazak putnika na svakoj stanici.

 

Foto: screenshot TV Zona plus

“Ovim putem želimo i da uputimo apel svim sugrađanima da je neophodno da se odazovu na zahtev anketara i na što kvalitetniji način popune anketu a u cilju što boljeg sagledavanja zahteva korisnika pri izradi studije”, rekao je Niškim Vestima v.d. direktora Direkcije za javni prevoz Milan Milić.

On je objasnio da će Studija javnog gradskog i prigradskog prevoza koju radi Saobraćajni fakultet iz Novog Sada i firma Traffic & Transport Solutions, biti završena za 7 meseci.

“Građani ne treba da se zbune, sve ovo se sprovodi radi poboljšanja javnog prevoza i za dobijanje što objektivnijih podataka. Ti podaci će biti iskorišćeni za novu mrežu linija koja pre svega treba da zadovolji naše korisnike”, istakao je Milić.

Korisnici javnog prevoza treba da znaju i to da anketu sprovode ljudi sa akreditacijom, odnosno studenti sa Visoke tehničke škole. Oni imaju već definisan upitnik, a Studija će biti polazna osnova za novi sistem javnog prevoza koji će biti uspostavljen u Nišu od 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com