Zdravlje

Novi rendgeni za Vojnu bolnicu

Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije, posetio je Vojnu bolnicu u Nišu i ovoj zdravstvenoj ustanovi je uručio četiri digitalna rendgen aparata od kojih će se dva nalaziti na Odeljenju za radiologiju, a po jedan su dobili Interno i Odeljenje hirurgije.

Kako je ovom prilikom naglašeno, državna ulaganja u Vojnu bolnicu u Nišu, uključujući i najnoviju nabavku rendgen aparata, najveća su u poslednje tri decenije. Primera radi, nova medicinska oprema na Odeljenju za radiologiju vredna je 51 milion dinara.

“Ministarstvo odbrane je ostvarilo najveću investiciju u Vojnu bolnicu u Nišu u poslednjih 30 godina. Vojni sistem je planski urušavan, a mi imamo mogućnosti da ga obnovimo. Vojni osiguranik mora da zna da će imati najbolju moguću zdravstvenu negu, kao što mora da zna da će imati najbolju uniformu i naoružanje”, istakao je Vulin.

Prema rečima potpukovnika dr Milorada Pejčića, načelnika Odeljenja radiologije, nova tehnologija omogućava primenu novih dijagnostičkih procedura. To će lekarima omogućiti brži, precizniji i kvalitetniji rad lekara, a pacijnetima kvalitetnije lečenje, uključujući, poredvojnih osiguranika i civilno stanovništvo.

Tokom posete Vulina Vojnoj bolinici u Nišu najavljeni su i novi projekti.

“U planu je i izrada projekta za urgentni prijemni blok. Svim tim ulaganjima, Vojna bolnica će imati mogućnosti za pružanje većeg broja usluga”, naglasio je pukovnik dr Jovica Stanojković, upravnik Vojne bolnice.

Ulaganja države u Vojnu bolnicu u Nišu, uključujući i najnoviju nabavku rendgen aparata, najveća su u poslednje tri decenije. Samo nova medicinska oprema na Odeljenju za radiologiju vredna je 51 milion dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com