Ekonomija

Novi protest radnika u Nišu, podršku pružaju i djaci i studenti

Radnici propalih niških društvenih firmi koji imaju neisplaćene plate sutra će ponovo protestovati ispred Gradske kuće u Nišu, a pored predstavnika Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, prvi put će imati i podršku djaka i studenata, izjavio je predstavnik radnika Žarko Djordjević.

Prema njegovim rečima, zbog najavljenog dolaska djaka i studenata, protest će umesto u 10 časova, kao što je to uobičajeno, početi u 12 časova.

Zaposleni, medjutim, sasvim je izvesno neće čuti nikakve predloge za rešenje njihovog višegodišnjeg problema.

“Prošlog ponedeljka dobili smo obećanje da će premijerka Srbije Ana Brnabić i predstavnici Ministarstva privrede ove nedelje razmatrati mogućnosti za isplatu naših zaostalih zarada. Nemamo poziv iz Beograda, nisu nas obavestili da li su se uopšte sastali”, kazao je Djordjević.

On je podsetio da je tročlana delegacija radnika prošlog ponedeljka išla u Ministarstvo privrede u Beograd, ali umesto sa ministrom, sastali su se sa državnim sekretarima.

“Umesto konkretnog predloga za isplatu rečeno nam je samo da mora da bude donet novi zakon da bi dobili plate”, izjavio je Djordjević.

Kako je kazao Djordjević, radnici se ponovo nalaze na početku rešavanja svog problema.
Procenjuje se da oko 9.000 radnika propalih društvenih firmi poput Gradjevinara, Mašinske i Elektronske industrije nije naplatilo zarade, a njihova ukupna potraživanja iznose oko 4,5 milijardi dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com