Sport

Novak Đoković: Postoji mogućnost da igram u Nišu

Novak Đoković za Blicsport o ciljevima i Dejvis kupu: Postoji mogućnost da igram u Nišu

Prvo što nam je upalo u oči kada smo u Dohi videli Novaka Đokovića, bilo je da deluje mnogo svežije i rasterećenije od poslednjeg susreta i obraćanja medijima u septembru u Beogradu kada je saopštio da mu broj jedan više nije prioritet.

Zato smo razgovor na srpskom jeziku i započeli na tu temu. Pitanje je glasilo: čime bi takmičarski bio zadovoljan u 2017?

– Iskreno, malo sam promenio stav. Ne gledam više tako daleko mesecima ispred sebe. I dalje su meni grend slemovi najbitniji. Želim da na najvećim takmičenjima budem najbolji i da osvojim još neku titulu sa grend slemova – bio je jasan Đoković, koji u svojoj kolekciji ima 12 titula sa najznačajnijih i najjačih takmičenja u tenisu.

Rekli smo vam već da Novak zrači samopouzdanjem. To je potvrdio sledećim rečenicama.

– Potpuno sam usresređen na igru. Znam da sam na vrhuncu i da kada god izađem na teren mogu da pobedim bilo koga bilo gde. Imam veliku veru u sebe, znam koliko mogu, nadam se da ću održati kontinuitet i da ću pobeđivati.

Novak iz Dohe putuje u Melburn na Australijski open, a potom, iako u njegovom kalendaru nema Dejvis kupa, ipak postoji mogućnost da ga vidimo u Nišu protiv Rusije od 3. do 5. februara.

– Postoji opcija da dođem, naravno. Nisam želeo još ništa konačno da odlučim jer je previše rano. Nadam se da ću fizički i psihološki biti spreman da igram. Videćemo sve posle Australije, tada ću znati konačan odgovor – rekao je drugi teniser sveta.

Slična situacija je i sa učešćem u Dubaiju.

– Rano mi je još da kažem da li ću igrati u Dubaiju. Ostavio sam tu nedelju pred Indijan Vels otvorenu, pa ćemo da vidimo. Odlučiću i za to posle Australijskog opena.

“Vemić je, takoreći, familija”

Dušan Vemić je ponovo u timu Novaka Đokovića. Zauzeo je mesto drugog trenera i sa Noletom je u Dohi. Prvi trener je Marjan Vajda će se ekipi priključiti u Melburnu.

– Dule je oduvek bio deo tima. On je pre svega moj prijatelj, izuzetno smo bliski, takoreći kao familija. I dok sam ja kao mali počinjao da igram za Partizan, Dule je uvek bio tu, pomagao mi. Kao da nije ni odlazio. Oduvek je tu sa mnom, tako da sada kada nema Bekera, otvorilo se to mesto, pa se Dule vratio i baš mi je drago zbog toga – zaključio je Đoković.

Izvor: Blic Sport (Jelena Medić)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com