Društvo

Novak i Bogdan Stanojević u timu Srbije na Medjunarodnoj olimpijadi iz fizike

Srpski tim sastavljen od petorice gimnazijalaca otputovao je u Indoneziju na najprestižnije svetsko takmičenje srednjoškolaca iz fizike. Među najboljima su i Nišlije Novak i Bogdan Stanojević iz niške gimnazije “Svetozar Marković”.

Srbiju će na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi, koja će biti održana od 16. do 24 jula u gradu Jogiakarta(Yogyakarta), predstavljati Marko Šušnjar, Dušan Đorđević i Vuk Radović iz Matematičke gimnazije u Beogradu i braća Novak i Bogdan Stanojević iz niške gimnazije “Svetozar Marković”.

U pratnji vođa tima iz Društva fizičara Srbijeprofesora dr Božidara Nikolića sa Fizičkog fakulteta u Beogradu i profesora Veljka Jankovića sa Instituta za fiziku iz Zemuna,tim Srbije je otputovao zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve olimpijce obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove.

Na prošlogodišnoj Međunarodnoj olimpijadi iz fizikeučenici iz Srbije postigli su izuzetan uspeh osvajanjem jedne zlatne, jedne srebrne i tri bronzane medalje. Na svetskom takmičenju iz fizike naši učenici su do sada osvojili pet zlatnih, 23 srebrne i 55 bronzanih medalja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com