Ekonomija

Nova zapošljavanja uskoro u Leoniju – maksimalan broj radnika u Nišu 2.300

Direktor kompanije “Leoni” u Srbiji Klemens Saks izjavio je danas da ta kompanija u Nišu trenutno zapošljava 1.400 radnika, a do kraja 2019. godine imaće više od 2.200 zaposlenih.

“U Nišu još ne radimo punim kapacitetom. Uskoro pokrećemo prooizvodnju programa za BMW i broj zaposlenih će postpeno rasti, moguće i do 2.300”, rekao je Saks na sastanku menadžmenta te kompanije.

Saks je istakao da će prvi pogon te firme u Kraljevu, površine 6.500 kvadrata, biti završen do kraja godine, a proizvodnja će biti pokrenuta do početka februara.

“Nakon završetka fabrike u Kraljevu imaćemo preko 10.000 zaposlenih i bićemo najveći poslodavac u Srbiji. Srbija će biti jedina zemlja u Evropi u kojoj ćemo imati četiri fabrike”, izjavio je Saks na sastanku menadžmenta kompanije “Leoni” u Nišu.

On je kazao da da “Leoni” u svoje tri fabrike u Srbiji – u Prokuplju, Malošištu i Nišu trenutno upošljava 6.000 ljudi.

U Nišu, dodao je on, “Naše investicije u tri fabrike koje već rade iznose oko 90 miliona evra, a investicija u Kraljevu vredna je 60 miliona evra”, rekao je Saks.

Prema njegovim rečima, “Leoni” je trenutno jedan od 15 najvećih izvoznika u Srbiji.
Saks je rekao da je u pogonima te kompanije u Srbiji od 2009. godine do sada proizvedeno milion i po kablovskih sistema.

Član Borda direktora kompanije “Leoni” Martin Štutel je kazao da je ta kompanija izuzetno zadovoljna poslovanjem u Srbiji, saradnjom sa Vladom Srbije i ostalim nivoima vlasti, kao i obučenom i kvalifikovanom radnom snagom.

On je kazao da je osim u nove pogone, “Leoni” od 2009. godine do sada uložio 400.000 evra za obuku zaposlenih i 350.000 evra u humanitarne svrhe.

Branka Šeler menadžer kompanije “Leoni” istakla je da od ukupnog broja zaposlenih u pogonima u Srbiji 70 odsto radnika ima srednju školu, a 20 odsto radnika je sa fakultetskom diplomom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com