Društvo

NOVA šansa za Nišlije: Aktuelni javni pozivi na tržištu rada

U avgustu broj nezaposlenih u Nišu biće ispod 30 hiljada ljudi, tvrde niški političari i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovaj broj može dodatno da bude smanjen za nekih 500 novozaposlenih kažu u  Nacionalnoj službi za zapošljavanje, jer su upravo aktuelni konkursi za samozapošljavanje i stručnu praksu.

“Trenutno su aktuelna čak tri javna poziva. To su pozivi za stručnu praksu, za samozapošljavanje i za otvaranje novih radnih mesta teže zapošljive kategorije. Za samozapošljavanje konkurišu lica koja su na našoj listi i jesu nezaposlena, a za stučnu praksu i za nova radna mesta konkuišu poslodavci”, kaže Nataša Stanković, Nacionalna služba za zapošljavanje Filijale Niš

Sva tri poziva aktuelna su do kraja novembra ove godine.

Iz Nacionalne službe za zpošljavanje pozivaju poslodavce i nezaposlena lica da dođu do niške filijale i raspitaju se o novim javnim pozivima koji su aktuelni.

Na evidenciji niške nacionalne službe za zapošljavanje najviše ima pravnika i ekonomista , profesora fizičke kulture i ljudi sa srednje stručnim obrazovanje.

Najtraženiji su već dugi niz godina IT stručnjaci, farmaceuti, profesori nemačkog jezika i matematike, kao i tekstilci i ugostitelji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com