Ekonomija

Nordijska poslovna alijansa u poseti Nišu

Ambasador Norveške u Beogradu Ari Sanes Bjoristad i predstavnici Nordijske poslovne alijanse posetili su Niš i prisustvovali sastanku sa niškim privrednicima. Ovo je značajan korak u ekonomskoj saradnji izmedju nordijskih i niških privrednika.


Naredni će biti učešće Nišlija, predstavnika Grada Niša i preduzetnika, na Investicionoj konferenciji u nekoj od nordijskih zemalja, koju će Nordijska poslovna alijansa organizovati tokom ove godine, najavio je izvršni direktor Nordijske poslovne alijanse, Andrej Pavlović. Uskoro se očekuju i konkretni ugovori i investicije.

Radi se o predstavnicima kompanija velikog spektra oblasti, od obezbedjivanja do farmaceutskih kompanija, i ta raznovrsnost pokazuje zašto je Niš zanimljiv za saradnju i zajedničke projekte, kao i investicije. Tu se podrazumevaju i oblasti IT tehnologije i mašinske industrije, koje su i ranije bila privlačne našim investitorima, rekao je ambasador Norveške u Beogradu Ari Sanes Bjoristad.

Ovaj sastanak je izuzetno važan za sve nas, a nakon sastanka posetićemo i Elektronski fakultet, kako bi naši gosti videli koje sve potencijale imamo u gradu, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.
Pored predstavnika Norveške, u Nordijskoj poslovnoj alijansi su i privrednici Švedske i Finske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com