Društvo

NIŠLIJKA DEO dizajnerskog TIMA predstavnika Srbije na „Evrosongu“ (VIDEO)

Grupa “Sanja Ilić i Balkanika” srpski predstavnik na “Pesmi Evrovizije” nastupa 10. maja u drugom polufinalu kao treća zemlja po redu na ovogodišnjem takmičenju u Lisabonu.

Ono zbog čega će Nišlije pratiti čitavo takmičenje koje već 8. maja počinje u Portugaliji je i to što je za stajling članova grupe zadužena i niška modna dizajnerka Nevena Kragić.

Krajem marta Nevena je nastupila na Fashion Week-u u Vankuveru, a samo nedelju dana kasnije predstavljena je i u martovskom izdanju najprestižnijeg modnog časopisa Vog /orig. Vogue/. Sve ovo nije prošlo nezapaženo, istoimena koleginica koja poštuje rad Nevene Kragić pozvala je da sarađuju, te će se tako kreacije ove uspešne Nišlijke naći na crvenom tepihu u Lisabonu.

Foto: Instagram; Balkanika_official

“Kontaktirana sam od strane njihovog stiliste i prvog dizajnera Nevene Ivanović, koja je procenila da naši brendovi lepo mogu da komuniciraju a idu i uz Balkaniku. Nevena Ivanović je glavni dizajner za binu, dok je “moj crveni tepih”, tačnije – plavi”, kaže raspoloženo za Niške Vesti Nevena Kragić.

Upravo modeli iz kolekcije koja je predstavljena marta u Vankuveru nosiće dame iz grupe.

“Neveni se dopala moja aktuelna kolekcija koja je predstavljena na Vankuverskom FW-u. Bilo je par izmena, prilagođavanja, dopuna. Bilo je zahteva u domenu korekcija – konfekcijskih brojeva, izrade dodatnih suknji koje su zgodne za koreografiju”, pojašnjava Kragić.

Ona dodaje da se obradovala pozivu i odmah prionula poslu.

“Najteže je bilo sve srediti u datom vrlo skučenom vremenskom okviru. No, gde je volja, zdrava i timska komunikacija sve se izvede. Meni je saradnja sa Nevenom Ivanović  najdivniji deo ove priče. Divna je i činjenica da sam deo manifestacije uz koju sam odrastala“, kaže pomalo ushićeno ova uspešna niška modna dizajnerka.

Nišlije će svakako propratiti takmičenje od samog početka, jer će van scene na prijemima, press konferencijama i drugim pratećim manifestacijama Pesme Evrovizije članice grupe nositi modele naše sugrađanke Nevene Kragić.

“Ne znam śta će novo doneti ovo moje učešće, znam šta sam ja sada dala – osmi dan u nedelji ‘zippovan’ negde u trećoj smeni i još važnije – među kolegama dizajnerima imam još jedno drago biće. Svakako ovo je novi stepenik i ništa bez oslonca i podrške okoline koju imam”, završava Kragić za Niške Vesti.

Članovi grupe Danica Krstić, Nevena Paripović, Iva Banićević, Mladen Lukić, Aleksandar Sale Radulović i Ljubomir Dimitrijević već su u Lisabonu gde se svakodnevno održavaju probe.

Niške Vesti predstavnicima Srbije priželjkuju dobar plasman u drugom polufinalu 10. maja, kada nastupaju kao treća zemlja po redu.

Ovako je izgledala proba, uživajte…

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com