Magazin

Nišlijka Jana predstavlja Srbiju na takmičenju “Mis turizma sveta”

Nišlijka Jana Radulović, student ekonomije, predstavljaće Srbiju na takmičenju “Mis turizma sveta”, koje će biti održano u Kini od 13. do 28. septembra.

Jana je prošle godine bila mis Niša i Južne Srbije, a sada će predstavljati našu zemlju, prirodne lepote i turističke potencijale boreći se za epit Mis turizma sveta u konkurenciji 80 takmičarki sa svih meridijana.

 

Jana Radulović; Foto: Miss Yu-promo

“U pitanju je izbor za Miss Tourism World 2018. koji se u septembru ove godine održava u Kini. Prošle godine na finalu izbora za Miss Srbije ušla sam u Top 5 devojaka i na taj način sam stekla pravo da odem na neki od internacionalnih izbora i predstavim našu zemlju, a moja kompanija je odlučila da me pošalje upravo na ovo. Presrećna sam zbog toga, jako sam uzbuđena i nestrpljiva i daću sve od sebe da ostvarim najbolje rezultate”, kaže Jana Radulović.

Ova mlada studentkinja iz Niša dodaje da joj je prošla i ova godina donela puno lepih trenutaka.

Jana Radulović; Foto: Miss Yu-promo

“U junu sam završila srednju školu i upisala Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu”, dodaje Jana Radulović. “Posebno me je obradovalo to što sam stidije upisala kao prva na rang listi posle polaganja prijemnog ispita sa maksimalnim brojem poena. Iako ponekad zna biti teško spojiti učenje,modeling i izbore za Miss, za sada se jako dobro snalazim jer zaista volim ono što radim i srećna sam što pored velikih uspeha mogu da se pohvalim i dobrim rezultatima na polju obrazovanja”, ističe ova mlada Nišlijka.

Nakon upisa na fakultet, što je bila njena velika želja, Jana može da odahne i da se u potpunosti posveti obavezama koje je čekaju u Kini.

“Spremam se za put u Kinu gde ću sa ponosom predstaviti turističku privredu i najatraktivnije destinacije Srbije”,kaže Jana. “Mislim da ću uživati u svakom trenutku putovanja, druženju sa ostalim takmičarkama, a nadam se da ću se dobro i plasirati na takmičenju”.

U narednom periodu pred Janom su veliki izazovi. Na takmičeju u Kini predstavljaće Srbiju, ali i grad Niš, a na povratku iz Kine očekuje je novo poglavlje u njenom životu. Počinje akademski život. Sudeći po tome kako je zakoračila u svet akademaca neće imati puno problema. Kao i u svemu što radi iz ljubavi.

Jana Radulović; Foto: Miss Yu-promo

Odluku da Jana predstavlja našu zemlju donela je kompanija „Miss Yu“, koja je od jedina ovlašćena, osim za ostala takmičenja, i za organizaciju zvaničnog izbora „Miss Tourism Serbia“. Devojke koje su se plasirale u top pet su svojevrsna reprezentacija Srbije u lepoti i svaka od tih visokoplasiranih devojaka odlazi na svetska takmičenja, počev od „Miss World“, „Miss tourism World“, „Miss Universe“, „Miss Earth“, „Miss Eco“, „Miss Intercontinental“, „Miss Grande“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com