Sport

Nišlijka dobila svetsku trenersku licencu nakon usavršavanja kod Nadala!

Tamara Mihajlović, teniserka koja je u TA “Živković” zadužena za trenerski rad sa najmlađima, svoj posao odnedavno obavlja kao visoko licencirani trener sa znanjem koje je stekla od velikih imena svetskog tenisa.

Tamara je krajem prošlog meseca bila deo međunarodnog trenerskog kursa, koji je u organizaciji Svetske asocijacije teniskih trenera (GPTCA) i Teniskog saveza Bosne i Hercegovine (TSBiH) održan u Sarajevu.

Trodnevni kurs pratilo je više od 80 teniskih trenera, a među predavačima bili su i Toni Nadal, trener i stric svetskog reketa broj jedan Rafaela Nadala, predsednik GPTCA Alberto Castellani, između ostalog i nekadašnji trener Janka Tipsarevića, te argentinski stručnjak Patricio Remondeugui.

Toni Nadal bio je jedan od predavaca na prestiznom medjunarodnom kursu. Foto: TA Zivkovic

Tom prilikom Mihajlovićeva je stekla trenersku licencu međunarodnog karaktera i zvanje „international coach“.

Kurs se sastojao od teoretskog dela sa svim novinama iz sveta tenisa i pokaznim praktičnim delom na terenu. Cilj je bio da se dodatno podignu standardi ovog sporta koji je sve popularniji u regionu, a stečeno zvanje će našoj Nišlijki puno značiti u daljem radu jer će joj za početak otvoriti vrata međunarodne teniske scene. 

Uz primenjivanje svetskih standarda i prenošenje vrhunskog znanja najmlađim teniserima, Tamara Mihajlović i Teniska akademija “Živković” će iz dana u dan sve više napredovati i učiniti da naša zemlja uskoro dobije nekog novog Novaka Đokovića. Samo napred!

 

Tekst je deo projekta “Mladi talenti Niša” koji je podržan od strane Sekretarijata za kulturu i informisanje Grada Niša u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com