Društvo

Nišlijka (73) upala u otvorenu šahtu, ozbiljno povređena

Nišlijka Slobodanka M. stara 73 godine, zadobila je ozbiljne povrede, kada je vraćajući se kući u večernjim časovima upala u otvorenu šahtu na uglu Somborskog bulevara i Matejevackog puta, između restorana “Lion” i “Romanse”.Iz Direkcije za izgradnju Niša kažu da prvo treba utvrditi kog komunalnog preduzeća je šahta i po prijavi građana, u ovom slučaju se tekst Niških Vesti smatra prijavom, izlaze na lice mesta i daju nalog za saniranje.

Građanin(ime poznato redakciji) kaže da šahta stoji tako otvorena već pet – šest meseci, pa je pravo čudo da se još neko nije povredio prolazeći ulicom.

Po njegovim rečima starici je ruka nagnječena, slomljen palac na ruci, a koleno isčašeno.Takođe, ima i naprsnuće sedmog rebra, jer je šahta u koju je upala dublja od pola metra.

U Direkciji za izgradnju Grada Niša koja je upravljač na putevima i vrši nadzor radova, kažu da će njihove ekipe, po prijavi, izaći na lice mesta i prvo utvrditi o čijoj šahti je reč, da li je u pitanju niški Vodovod, Toplana ili neko drugo javno- komunalno poreduzeće, a kasnije, u skladu sa svojim ovlašćenjima dati i nalog tom preduzeću da šahtu zatvori, to jest sanira utvrđeni kvar.

Budući da je Slobodnaka M. dobila ozbiljne povrede prilikom pada u neobezbeđenu šahtu, ona može da se obrati Službi gradonačelnika ili Gradskom veću za naknadnu štete. U ovim službama formirana je  komisija za mirno rešavanje sporova sa građanima da bi se izbegli troškovi sudskog postupka, a građani ipak dobili obeštećenje  za povrede koje su dobili na teritoriji Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com