Društvo

Nišliji traže 1000 evra za saobraćajne prekršaje u Francuskoj, a nema čak ni pasoš

Priča Nišlije D.R. mogla bi da uđe i u legendarnu rubriku “Verovali ili ne”. On je do sada dobio četiri kazne za saobraćajne prekršaje u visini od oko 1000 evra iz francuskog grada Rena. Sve četiri kazne poslala je francuska policija i to na njegovo radno mesto, u nišku Policijsku upravu.  Po zanimanju je saobraćajni policajac, nema pasoš i nikada nije bio u Francuskoj.

D.R. (ime i prezime poznato redakciji) kaže da mu je prva kazna za prekoračenje brzine u francuskom gradu Renu došla krajem prošle godine, a uručio mu je kolega u niškoj Policijskoj upravi. Kao saobraćajni policijac radi od 1989. godine, nakon što je u Sremskoj Kamenici završio školu.

To obaveštenje o kazni je odmah bacio, smatrajući ga besmislenim, budući da nema važeći, novi pasoš, a i plavi (stari) koji ima, potpuno je prazan, jer ni sa njim nije putovao van zemlje.

Međutim, kazne iz Francuske nisu prestale da dolaze.

Zajedno sa prvom, sada ih je četiri i to za nepropisna parkiranja i prekoračenja brzine. Kada se saberu cifre za koje ga “duži” francuska policija, ispada da treba da plati oko 1000 evra.

Piše i da su navodne saobraćajne prekršaje zabeležile sigurnosne kamere, a interesantan je i podatak da su registarske tablice u sva četiri slučaja – različite. Dakle, sudeći po ovim kaznama, D.R. ne samo da je bio u Renu, nego je svaki put imao i drugi automobil.

“Naravno da od toga nema ništa, jer imam dokaze. Nevažeči pasoš, potpuno prazan, u Francuskoj nikada nisam bio. Evo, jedna kazna je sa datumom 22. novembar 2016. godine, dan kada u selu slavim Svetog Aranđela i imam goste, dakle potpuna besmislica, kaže “okrivljeni”.

Pasoš istekao aprila, a prekršaj napravljen u novembru

Međutim, iako je istina na njegovoj strani, visina kazni je, za srpske plate, prilično zabrinjavajuća, pa je morao da reaguje. Pomoć je, za početak, potražio u Francuskom institutu u Nišu, koji su bili  ljubazni, preveli tekst u kome je detaljan opis njegovih “prekršaja”, a zatim su zajednički napisali i odgovor.

“Obavestili smo  francusku policiju da ja, D.R. zaposlen kao saobraćajni policajac u PU Niš, svakako nisam osoba koja se bahati na ulicama francuskog grada Rena”, rekao je Niškim Vestima.

Dodaje i da je naročito čudno što su mu kazne stizale na radno mesto, a ne na adresu stanovanja.

“Ja sam jedini zaposleni  u Policijskoj upravi Niš sa tim imenom i prezimenom,  dok sa druge strane, ne znam ni jedan slučaj da se kazne za saobraćajne prekršaje šalju na radno mesto, već je normalno da idu na adresu. Kako znaju moje ime i prezime i gde radim, a nemaju podatak o kućnoj adresi“?, pita se.

Da li će francuska policija pronaći pravog krivca za učinjene sobraćajne prekršaje u Renu, verovatno nećemo nikada saznati, ali to i nije tako bitno. Bitno je da jedan Nišlija i to samobraćajni policijac, ni kriv ni dužan, ne plati 1000 evra zbog tuđih saobraćajnih prekršaja.

“Odgovor sam poslao, ali ako me i dalje terete za ove prekršaje, nemam izbora, angažovaću advokata”, zaključio je.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com