Društvo

Nišlije osmi dan na ulicama

Nišlije ne posustaju. Osmog dana protesta ulicama grada  skandiralo se uz pištaljke i doboš. I ovaj protest prošao je bez incidenata, a demonstranti su naglasili da ovo nije samo studentski protest i da su dobrodošli svi nezadovoljni sugrađani. Sutrašnje okupljanje zakazano je za 18h.

 

Osma po redu protestna šetnja trajala je duže od tri sata. Počela je, kao i do sada, na Trgu kralja Milana, zatim se nastavila do Skupštine grada, odakle su se šetači uputili ka pozorištu i produžili Voždovom ulicom. Kolona se uputila ka Bulevaru Zorana Đinđića, prošla pored bolnice – gde su pištaljke i danas utihnule, a zatim je Sremskom ulicom došla do parka Svetog Save. Sa bulevara su se šetači uputili ka Gradskoj kući.

Demonstranti su i danas više puta izveli performans “O(ne)svesti se”, a kolona je ujednačeno uzvikivala parole potput: “Vrati babi penziju”, “Dole diktatura”, “Av, av”...

Prema najavama organizatora, ovih dana šetaće se i kroz Durlan, kao i kroz ulice kojima do sada demonstranti nisu prolazili.

Učesnici protesta iz Beograda juče su najavili da će do 17. aprila dati Vladi Srbije rok da se izjasni i postupi u skladu sa zahtevima.

“Naš cilj je da se uspostave fer pravila igre u okviru kojih će se svaka legitimna politička opcija takmičiti i verodostojno prikazivati, a ne medijski i javno ignorisati”, ističu organizatori.

Zahtevi koje su objavili na Fejsbuk strani su:

1.Smena čelnika RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti predsedničkih kandidata u predizbornoj kampanji.
2. Smena članova saveta REM-a, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava u vezi sa izveštavanjem medija u predizbornoj kampanji.
3. Razrešenje predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, zbog suspendovanja rada Narodne skupštine.
4. Smene članova RIK-a, zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda.
5. Revizija – sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača.
6.Pojednostavljenje procedure glasanja u dijaspori.
7.Poništavanje lažnih doktorata visokih funkcionera Nebojše Stefanovića i Siniše Malog.

Poručili su još i da zahtevaju od RTS-a da se njihovo saopštenje pročita u Dnevniku 2.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com