Kultura

Nišlije odlično ocenile pilot epizodu serije “Senke nad Balkanom”

U sklopu 52. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma “Filmski susreti” remijerno je prikazana pilot epizoda serije „Senke nad Balkanom“ autora Dragana Bjelogrlića.

Pre same projekcije organizovan je koktel za glumce u niškom Oficirskom domu, što je izazvalo veliko interesovanje Nišlija koji su se u velikom broju okupili ispred niškog zdanja.

„Senke nad Balkanom“ koje će se emitovati od oktobra na RTS-u, nam donose priču o postmodernom balkanskom prostoru okupljajući na jednom mestu velika glumačka imena poput Žarka Lauševića, Gordana Kičića, Branimira Brstne, Žike Todorovića i mlade glumačke naraštaje Andriju Kuzmanovića, Mariju Bergam, Janu Jovanovsku i mnoge druge.

Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić.

“Imamo triler i dramu, dosta fiktivnih i autentičnih istorijskih ličnosti. Serija ima 11 epizoda i neće biti prikazivana kao film jer svaka epizoda ima svoju malu priču za sebe i zato nije moguće od nje napraviti kvalitetan film”, rekao je Bjelogrlić.

Kreativni direktor serije Dragan Bjelogrlić, pozdravio je prisutne goste i poručio koliko je važno razvijati projekte koji se bave skorašnjom balkanskom istorijom kao i da kroz serije i filmove treba edukovati ljude a posebno mlade koji u današnje vreme slabije čitaju ali zato rado prate ovakve projekte. Koliko je važno pratiti i poznavati svoje kulturno nasleđe pokazao je i partner serije DDOR osiguranje, čiji je Predsednik Izvršnog odbora i Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Giorgio Marchegiani.

“Veličanstveno je osetiti i biti deo energije koju donose kreativni, talentovani, uspešni ljudi, vizionari, u jednoj od magičnih profesija kakva je umetnost. Večeras izdvajamo podršku kulturi Srbije i njenom važnom delu – sedmoj umetnosti: FILMU. Podržali smo realizaciju projekta „Senke nad Balkanom“, koji je posvećen izuzetno važnom periodu istorije ovog dela Balkana. I zato, DDOR za kulturu Srbije!”, rekao je Marchegiani.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com