Kultura

Nišlije na velikom koncertu Kovača (VIDEO)

Niška vokalna grupa “Constantine” gostovaće na koncertu čuvenog kompozitora, klavijaturiste i velikog umetnika Kornelija Bate Kovača 8. maja u Narodnom pozoristu u Beogradu.

Ppored niške grupe u bogatom programu učestvovaće Bisera Veletalnić, Marija Šerifović, Željko Joksimović, Dejan Cukić, Tanja Banjanin, Lepa Brena, Filip Žmaher, Saša Vasić, Dušan Svilar, Đorđe David, Aleksandra Kovač, Vajta, Sergej Ćetković, Nikola Rokvić, Žarko Dančuo, Zoran Šandorov, Aida Mušanović i Nevena Podrumac.

“Izvodiće se numere koje su obeležile muzičko stvaralaštvo Bate Kovača pa je s tim u vezi koncert i nazvan “U inat 75-im”, aludirajući na umetnikove godine koje ga be sprečavaju da i dalje neumorno radi”, kaže za Niške Vesti Bojan Stanković, jedan od članova Vokalne grupe “Constantine”.

Nišlije su saradnju sa Kovačem praktično započeo na njihovom koncertu koji je održan 8. marta u niškom Domu vojske. Tada je specijalni gost večeri bio upravo Kornelije Kovač a grupa je izvela dve njegove pesme “Ti si mi u krvi” i “Sonatu” Korni grupe.

“Nam je čast da kao jedina grupa iz Niša nastupamo sa ove dve numere na ovom velikom koncertu. Namo to puno znači, jer ga puno cenimo i planiramo i dublju saradnju sa njim”, završava zadovoljno Stanković za Niške Vesti.

Veliki koncert Kornelija Bate Kovača zakazan je za 8. maj u Narodnom pozoristu u Beogradu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com