Sport

Nišlije među najboljima – Biti reprezentativac je VELIKA PRIVILEGIJA

Kajak kanu klub “Gusar” nakon poslednjeg izbornog takmičenja za reprezentaciju Srbije u slalomu, ima ukupno pet reprezentativca u muškoj konkurenciji.

Mesto u reprezentaciji ranije su osvojili senior Dušan Stojiljković (koji je postavio normu) i Pavle Đorđević u juniorskoj konkurenciji.

Ovog vikenda svoje mesto u reprezentaciji obezbedili su i Branislav Ilić i Miloš Jevtić u konkurenciji seniora, a Marko Kesić ostvario je normu i našao sebi mesto u juniorskoj selekciji, svi u disciplini kajak jednosed.

Prva trka gde će se oprobati novoizabrane Nišlije je Evropsko prvenstvo u Sloveniji na stazi Tacen, koje je zakazano početkom juna.

“To je velika privilegija, nešto što svako sanja da ostvari u svojoj  karijeri. Obući dres reprezentacije i braniti boje svoje zemlje na svetskim takmičenjima jeste ono što sve nas gura napred “, kaže Branislav Ilić kome je ovo drugi put da je član reprezenatcije Srbije.

Junior Marko Kesić raduje se prvim trkama, ali i kaže da sada moraju da budu odgovorniji prema uspehu.

„Mi se čitave godine spremamo za ova takmičenja, jedino kada imamo pauzu je u septembru i oktobru, ostalih meseci vredno treniramo kako bi danas bili u reprezentaciji. Ja jedva čekam da dođu ta takmičenja u reprezentaciji da se pokažemo , to stvara i pritisak ali on prija“, kaže Marko Kesić koji je prvi put u reprezentaciji.

Kajakaši su jedini sportisti koji se raduju kada pada kiša, to priznaje Jeftić.

„Padala je kiša u Kraljevu gde je održano takmičenje i to je odlično kada je naš sport u pitanju. Bilo je dosta vode na stazi i nama nije ostalo ništa drugo nego da postignemo odlične rezultate“, kaže Miloš Jeftić, koji je prvi put u reprezentaciji.

Za vikend niške kajakašice i najbolje sportiskinje Niša za 2016. godinu Milica Kostov i Kristina Petrović voze trku na Evropskom prvenstvu.

Niš i Kajak kanu klub “Gusar” će 27. i 28. maja biti domaćin dva velika takmičenja u kajaku. Na programu je prvo kolo državnog kupa mlađih kategorija u slalomu, a drugo takmičenje je Balkanski kup.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com