Društvo

Nišlije listu zahteva usaglasile sa demonstrantima iz Beograda i Novog Sada

Nišlije koje su deveti dan zaredom izašle na ulice, svoje zahteve usaglasile su sa onima koje su pre par dana izneli demonstranti iz Novog Sada i Beograda. Smena kompletne političke elite na čelu sa Aleksandrom Vučićem, smena članova REM-a i RIK-a, kao i revizija biračkog spiska, sloboda medija, departizacija insitucija i zaštita životnog standarda stanovništa neki su od novih zahteva, a očekuje se i proširenje liste lokalnim pitanjima.

I deveti dan protesta protekao je mirno. Ruta je i ovog puta bila drugačija. Šetači su se sa Trga kralja Milana uputili ka Trgu kralja Aleksandra gde su pozvali studente da im se pridruže.

PROTEST PODRŽALI I STARIJI SUGRAĐANI

“Naravno da ću da podržim ovu mladost i lepotu, ko će bilo šta da promeni ako neće oni. Ja sam sa njima od samog početka i biću dok ne dobiju šta žele”, kaže Spomenka.

Kao i svakog dana, protestnu šetnju posmatrali su ljudi sa svojih terasa, prozora i iz kafića. Neki od njih imaju stav da protesti ništa neće promeniti.

“Ne treba im ovo, šta misle da će promeniti? Ma nema od toga  ništa”, kaže jedna pedesetogodišnja gospođa.

NASTAVLJAJU PROTESTE

Nišlije koje protestuju najavljuju da neće odustati i pozivaju sve da im se pridruže- i mlade i one malo starije. Takođe su apelovali na šetače da ne bacaju đubre i gaze zelene površine. Kako su rekli, tu su da bi brinuli o svom gradu i da bi ga sačuvali.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com