Društvo

Nišlije i dalje glasno negoduju na protestima “Protiv diktature”

Stotinak demonstranata i sinoć je uz skandiranja i parole prošetalo ulicama Niša. Ovu protestnu šetnju posvetili su “medijskom mraku”

“Vaše pravo da znate sve je slogan koji postaje smešan”, izjavio je jedan od demonstranata ispred Gradske kuće. Oni su podsetili da je jedan od razloga za proteste upravo medijska cenzura ali i da će nastaviti da se bore protiv nje.

Nišlijama koje su sinoć izašle u protestnu šetnju obratio se i glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević. On je istakao da čovek svoje stavove formira na osnovu informacija koje ima.

Može on da bude i najpametniji, ali njegova odluka za koga će glasati mora da bude pogrešna, jer nije zasnovana na ispravnim, potpunim i tačnim informacijama.”, naglasio je Blagojević i dodao da je zbog toga što je u medijima zastupljen jedna čovek građanima “ukradena mogućnost da biraju“.

Protestna kolona je i u ponedeljak krenula sa Trga kralja Milana, zatim je produžila Obrenovićevom, Ulicom Nikole Pašića, a demonstranti su potom šetajući Ulicom Nade Tomić zastali ispred Policijske uprave i zgrade Objedinjene naplate. Prošavši još jednom centralnim gradskim trgom kolona se zaustavila kod Gradske kuće, gde je protest i završen.

Sledeće protestno okupljanje najavljeno je za večeras u 18 sati, takođe na Trgu kralja Milana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com