Društvo

Nišlije će moći da se trajno isključe sa toplovodne mreže?

Ukoliko Skupština grada prihvati predlog Gradskog veća, Nišlijama će biti omogućeno trajno isključenje sa sistema daljinskog grejanja. Otkaz ugovora biće moguć ukoliko korisnik izvede sve neophodne radove i ispoštuje proceduru sa kojom bi ga upoznali predstavnici Sekretarijata za planiranje i izgradnju.

“Novom odlukom se precizira da korisnik može da otkaže ugovor o snabdevanju ukoliko izvede sve neophodne radove na zameni načina grejanja u svom stanu, na odvajanju instalacija, uspostavljanju novih instalacija ali tako da ti radovi moraju biti prijavljeni u postpuku koji je propisan Zakonom o planiranju i izgradnji”, kaže Bojan Gajić, predstavnik Sekretarijata za komunalne delatnosti.

Osim mogućnosti za trajno isključenje, korisnici daljinskog grejanja susrešće se sa još jednom novinom. Naime, odluku o privremenoj obustavi toplotne energije donosiće skupština stanara u zgradi, a ne Toplana.

Korisnik se na propisanom obrascu obraća Toplani formalno, uz zahtev donosi  odluku skupštine stambene zajednice u kojoj treba da stoji da oni odlučuju da preduzimaju radnju na obustavi isporuke toplotne energije. Na osnovu toga dobije rešenje i to kako postupak treba da izgleda tehnički. Te radove više ne mora da obavlja Toplana već korisnik sam bira ko će raditi na instalacijama“, dodaje Gajić.

Prema predlogu Gradskog veća, uskoro bi drugačije moglo da bude i procesuiranje žalbe na odluke Toplane. Naime, o tome će odlučivati nadležni sud, a ne Gradsko veće kao što je to do sada bio slučaj.

Svi predlozi Gradskog veća naći će se i pred odbornicima na sledećem zasedanju Skupštine grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com