Društvo

Nišlije Badnje veče “čekaju” u gradskim baštama (FOTO)

Na Badnji dan temperatura je u 14 sati u Nišu bila +15 stepeni Celzijusa. Najtoplije je danas bilo u Loznici +18 a najhladnije na Kopaoniku +5 stepeni.

Nezapamćene prolećne temperature oko Božića izmamile su Nišlije da prošetaju gradom. Većina je šetala gradskim ulicama, niškom Tvrđavom ali je veliki broj njih popodnevnu kafu popilo u nekoj od otvorenih gradskih bašti na prijatnom januarskom suncu.

Foto: Niške Vesti

Domaćice užurbano kupuju još koju potrepštinu za Badnju večeru kada će se svi okupiti za stolom u potrazi za paricom – koja obećava.

Foto: RHMZ

Malobrojne bašte niških kafića koje su otvorene ovog popodneva su prepune. Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da je u 14 sati u Nišu bilo čak +15 stepeni Celzijusa.

U Nišu i Srbiji se i sutra očekuju visoke temperature, ponegde po kotlinama i rečnim dolinama ujutru bude nešto magle i mraza. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Foto: Niške Vesti, Tvrđava u Nišu

Ovekve meteorološke prilike mogu povoljno da utiču na hronično obolele i osetljive osobe, ali se ipak savetuje oprez srčanim bolesnicima. U blažoj formi moguće su i  meteoropatske reakcije.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com