Sport

Nišlija Nemanja Tadić četvrti u Evropi

Mladi niški sportista Nemanja Tadić četvrti je u Evropi u skoku uvis na Evropskom takmičenju u paraatletici koje se trenutno održava u Berlinu, ali je, kako kaže, za njega je veliki upseh i to što se našao u finalu takmičenja i tako dobio šansu da se bori za jednu od medalja.

Dodaje da ga je u borbi za treće mesto pobedio takmičar iz Turske, ali ne žali puno zbog toga što nije uspeo da se dokopa nekog od odličja. Zadovoljan je i činjenicom da je dobio šansu da se takmiči sa najboljim paraatletičarima u Evropi.

 

„Ušao sam u finale i našao sa među najboljim Evropskim takmičarima, ali je trema, čini mi se, učinila svoje. Moram da priznam da je treme bilo jer je ovo moje prvo veliko takmičenje u ovom sportu“, kaže Nemanja Tadić. „U jednom trenutku sam bio tako blizu medalje, ali je onda trema učinila svoje. Onog trenutka kada sam skočio znao sam da sam podbacio“.

Nemanja dodaje da je bilo dosta takmičara koji su bili podeljeni po kategorijama i koji su se borili i sam ulazak u finale.

„I samo pomiso da se nalazim na jednom ovako velikom takmičenju prvi put i to u sportu kojim sam počeo da se bavim relativno skoro za mene je veliki podstrek da nastavim dalje. Biće još treninga, još nastupa,takmičenja, a ja se nadam i medalja“, kaže Nemanja.

Optimizam sa kojim Nemanja nastupa svaki put ni sada ga ne napušta. Duboko je uveren da ga čekaju novi izazovi i da će uspeti da ostvari ciljeve koje je postavio sebi.

„Takmičenje je završeno, na četvtoj sam poziciji u Evropi u sportu koji treniram relativno kratko. Za mene je to veliki uspeh. Nisam razočaran. Šta više, dobio sam novu snagu da krenem još jače sa treninzima, ali i da naučim da se nosim sa tremom u trenucima u kojima se odlučuje o pobedi“, kaže Tadić i dodaje: „Na sledećem Evropksom prvenstvu očekujem – medalju“.

Izričit je u tome da ne odustaje od sna da nastupi na Paraolimpijadi i to jr novi izazaov koji je postavio sebi.

Nemanja Tadić, najbolji srpski plivač sa invaliditetom, postao je državni prvak u skoku uvis, preskočivši visinu od 1,5 metara, i tako izborio normu za Evropsko prvenstvo u atletici za paraolimpijce koje se održava od 21. do 27. aprila u Berlinu.

Nemanja se za Evrepsko prvenstvo u paraatletici pripremao sa trenerom Nikolom Ranđelovićem u niškom Atletskom klubu „Železničar“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com