Sport

Nišlija konkurent za mesto među stativama u futsal reprezentaciji Srbije

Selektor nacionalnog futsal tima Srbije okupio je juče u Staroj Pazovi igrače na koje će računati u narednim reprezetnativnim okršajima. Među stativama konkurenciju će pojačati i Nišlija, Aleksa Sokolović, koji će pokušati da se nametne selektoru Goranu Ivančiću u predstojećem periodu.

Sportski centar FSS biće baza najboljim srpskim futsalerima u narednih nekoliko dana. Po dva treninga dnevno zajedno sa ostalim saigračima, među kojima su i pojedinci sa inostranim angažmanom, imaće i golman iz Niša, devetnaestogodišnji Aleksa Sokolović.

On je za čitaoce Niških Vesti direktno sa okupljanja repezentacije u Pazovi poslao prve utiske nakon poziva u nacionalni tim.

Foto: Privatna arhiva

“Radio sam dosta u selekciji Regiona Jugoistočne Srbije, koju predvodi Vojkan Vukmirović sa svojim pomoćnicima. Njemu sam do neba zahvalan što mi je pružio priliku da radim sa ljudima koje sam do juče poznavao samo sa TV-a. Iskreno, očekivao sam prvo poziv za mladu selekciju ali previše mi znači što sam odmah ušao u ovu priču sa prvotimcima.” ističe perspektivni niški golman.

On je trenutno član KMF Kalča koji se takmiči u elitnom rangu domaćeg prvenstva. Za razliku od klupskih obaveza, one na reprezentativnom nivou su nešto zahtevnije.

 

“Treninzi su mi malo naporni ali imam vremena da se naviknem… U nastavku karijere naravno planiram da radim što jačim tempom, i ako Bog da, da za par godina branim boje nekog kluba u inostranstvu.” dodaje Sokolović.

Naš nacionalni tim u narednom periodu očekuju dvodnevni treninzi koji će biti propraćeni i edukativnim segmentom. Sokolović će dobrim partijama na golu pokušati da tu i ostane, a naredno okupljanje imaće u septembru, kada “Orlove” očekuje niz provera sa najjačim futsal reprezentacijama planete, pred kvalifikacije za SP 2020.

Foto: Niške Vesti

U Staroj Pazovi trenutno se nalazi 18 reprezentativaca. Tu su, pored Sokolovića, golmani Jakov Vulić (Nova Pazova), Slobodan Tomić (Internacional Novi Sad), kao i igrači: Marko Pršić, Nikola Matijević, Denis Ramić (Ekonomac Kragujevac), Uroš Krasnić (Nova Pazova), Aleksandar Pavlović (Novi Pazar), Strahinja Petrov (FON Beograd), Veroljub Vukadinović (Jastrebac Blace), Stefan Rakić, Miloš Simić (Informatika, Rumunija), Dragan Tomić (Bank ov Bejrut, Liban), Marko Radovanović (Leo, Jermenija), Miloš Stojković, Jovan Lazarević (Maribor, Slovenija), Vladan Vesić i Kristijan Radin (Mostar SG Staklorad, BiH).

Od prvobitno pozvanih nema kapitena Marka Perića, koji se povredio na turniru u Dubaiju, Miodraga Aksentijevića zbog klupskih obaveza u Rusiji, kao i golmana Nemanje Momčilovića i Slobodana Rajčevića, prvotimaca Ekonomca, koji nisu prisutni zbog umora posle naporne sezone.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com