Sport

Nišlija doneo prvu medalju Srbiji u sambou!

Na Svetskom prvenstvu u sambou za juniore, koje je održano proteklog vikenda u novosadskom “Spensu”-u, prvu medalju u ovoj disciplini osvojio je Nišlija – Aleksa Krstić.

Učešće je zabeležilo oko 430 boraca iz 37 zemalja, a bronzanu medalju u kategoriji do 68kg, našoj zemlji doneo je 19-godišnji Aleksa Krstić, inače takmičar niškog univerzitetskog džudo i sambo kluba “Kinezis”.

Aleksa Krstic, prvi medju najboljima. Foto: UJSK “Kinezis”

Iako je u meču za ulazak u finale izgubio od ruskog takmičara, on je u borbi za treće mesto prosto “počistio” sa strunjače Holanđanina Van Hejlena i sa rezultatom 8:0 uspeo da donese veliku pobedu i medalju svojoj naciji.

Aleksi je ovo bilo prvo učešće na velikom takmičenju, a bolji početak od ovakvog nije mogao da zamisli. Od tada on je ponosni vlasnik prve srpske svetske medalje u ovom sportu.

Za one koji ne znaju, sambo je borilačka veština samozaštite bez oružja, stvorena sintezom mnogih pravaca među kojima je i džudo, a nastala je u Sovjetskom Savezu.

Reprezentacija Srbije osvojila je ukupno pet medalja na ovom šampionatu, a pored našeg Nišlije medalje su osvojili i Stefan Župarić iz Novog Sada (srebro), Ivana Pavlović iz Obrenovca (bronza), Milica Lazić iz Sombora (bronza) i Jelena Tasić iz Novog Sada (bronza).

Velika je čast i privilegija biti sugrađanin prvog među najboljima na jednoj ovakvoj svetskoj smotri. Bravo Aleksa!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com