Društvo

Niško naselje ŠLJAKA “NA VODI” ili bez nje

Ne prođe ni nedelju dana a da se meštani niškog naselja Šljaka ne obrate redakciji Niških Vesti sa identičnim problemom – a to je uvek višak vode ili voda koja ne teče iz slavina.

Pre dva dana redakciji Niških Vesti obratila se meštanka ovog niškog naselja, razočarana stalnim problemima u svom dvorištu.

Foto: Jelena Nikolic; Ulica pod vodom

“Ovako je u našem naselju skoro svaki dan od kako je postavljena nova vodovodna mreža, što možete i da proverite kroz njihove dnevnike rada. Ono što nije porušio NATO sada polako ruši Vodovod potapanjem i potkopavanjem temelja naših kuća”, kaže Jelena Nikolić.

Ona dodaje da je poznato da kada se jedna strana potopi a druga ne, dolazi do neravnomeranih naleganja, pucanje temelja zidova i ploča.

“Bože, ima li ko da spasi ovu sirotinju?”, razočarano pita Nikolić.

U JKP “Naissus” potvrđuju da su često u ovom naselju ali ne njihovom krivicom.

“Naša ekipa je u sredu 4. jula završila radove na popravci vodovodne mreže u Sečaničkoj ulici u naselju“Šljaka“ (blizu ugla sa ulicom Slaviše Cekića). Intervencija je izvršena na poziv građana standardnim postupkom u optimalnom  vremenskom roku. Šaljemo i slike koje su načinjene u sredu 5. jula na terenu”, odgovorili su na naša pitanja iz niškog Vodovoda.

Foto: JKP “Naissus”; Nakon sanacije havarije

“LOŠA” MREŽA STALNO STVARA NOVE PROBLEME

Nezvanično saznajemo da se godinama unazad priča u ovom naselju da je te 1995. godine napravljena “nekvalitetna” mreža koju je postavila Direkcija za izgradnju grada.

Foto: JKP “Naissus”; Nakon popravke ulica u naselju Sljaka

Iz niškog Vodovoda potvrđuju da su njihove ekipe često na tom terenu i da je za saniranje tih kvarova do sada otišlo puno materijala, angažovano je brojno ljudstvo a kvarovi su česti i ponavljaju se.

“Žao nam je što meštani Šljake misle da smo mi odgovorni za te česte kvarove, a mi nemamo ništa sa izgradnjom te mreže već sada imamo zadatak samo da je održavamo. To radimo uvek kada dobijemo prijavu u rekordnom roku”, ističu u niškom Vodovodu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com