Društvo

Niškim penzionerima prijaju septembarske temperature

Pad temperature posle dugih toplih meseci je, čini se, dobro došao mnogim Nišlijama, pogotovo penzionerima. Ipak, lekari upozoravaju da promenljivo vreme, može doneti tegobe starijim sugrađanima i hroničnim bolesnicima, i da treba biti oprezan kada je zdravlje u pitanju.

Posle dužeg vremena Nišlije, kako kažu, napokon “mogu da dišu”. Temperatura niža od 30 stepeni idealna je za popodnevne šetnje gradom. Ipak, lekari upozoravaju da ovo doba godine pogoduje prehladama, pogotovo zato što se jutarnje i večernje temperature ponekad drastično razlikuju.

U Hitnoj pomoći su, kažu, gužve standardne. Najčešće tegobe zbog kojih su sugrađani tražili pomoć lekara bile su mučnina i povraćanje, ali isto tako i vrtoglavice i nesanica kod odraslih. Ovakav pad temperature ne pogoduje srčanim bolesnicima i astmatičarima  Kako navode česte su i povišene telesne temperature kod dece, kao i stomačne tegobe.

Ovakvo vreme zadržaće se još nekoliko dana, najavljuju meteorolozi. I iako nam često saveti lekara poput “obucite se slojevito” deluju kao kliše, možda ih ipak treba poslušati.. Ne znamo kada će nas džemper koji je spakovan na dnu torbe,  možda spasiti prehlade i injekcija…

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com