Hronika

Niški vozači PIJANI za volanom petkom, subotom i ponedeljkom

Saobraćajna policija u Nišu upravo sprovodi akciju pojačane kontrole vozača koji upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju.

Ova akcija sprovodi se do nedelje 17. decembra u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Samo u ponedeljak niška Saobračajna policija registrovala je čak šest vozača koji su upravljali vozilom u alkoholisanom stanju, rekao je Dragan Pešić, načelnik Saobraćajne policije PU Niš za TV Zona Plus.

“Od ukupno šest vozača koji su vozili u alkoholisanom stanju jednom je izmereno 2,22 promila alkohola u krvi. Njemu je određena mera zadržavanja, nakon toga ide kod sudije u skraćenom prekršajnom postupku”, rekao je načelnik.

On najavljuje pojačane kontrole niških vozača, tokom vikenda i slavskih dana. Potvrđuje da su narednih dana upravo pripadnici ovog odeljenja u većem broju na ulicama Niša.

“Biće pojačanih kontrola na niškim ulicama, naročito u popodnevnim i noćnim satima. Naše analize govore da vozači često voze u pripitom stanju petkom, subotom i ponedeljkom”, rekao je Pešić.

Vožnja u alkoholisanom stanju javlja se kao jedan od glavnih faktora nastanka nesreća u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

lane u ovom periodu ukupno u Srbiji je 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com