Društvo

Niški studenti, đaci i naučnici posetili prestonicu Belorusije!

Najbolji studenti Alfa BK Univerziteta, studenti iz Niša i učenici Gimnazije „Bora Stanković“, ali i Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ iz Niša posetili su Minsk na poziv BK grupe, njenih osnivača i fondacije Karić.

U ponedeljak 30.aprila otpočelo je ovo putovanje, a putnici su odmah po sletanju u Minsk posetili Boljšoi teatar Minska, gde su prisustvovali premijeri baleta Korsar.

“Prvi put gledam balet, ali sam oduševljen. Oduševljen sam već sada i moram reći da se osećam ponosno zato što dolazim u Minsk da vidim šta je jedan Srbin napravio.” – izjavio je Aleksa Panić, učenik Prve tehničke škole „Milutin Milanković“.

Drugog dana svoje posete Minsku učenici i studenti su obišli velelepno zdanje – poslovno-stambeni kompleks Mayak Minska (Moj Minsk), površine milion kvadrata koji predstavlja „grad u gradu“.

Studenti i učenici posetili su i novo Gradilište BK grupe zvano „Minsk World“, koji se nalazi na drugoj lokaciji i koje predstavlja preko 60.000 kvadrata prostora.
Taj deo izleta izazvao je veliko interesovanje mladih gostiju iz Srbije koji nisu skrivali svoje oduševljenje onim što su videli, a pojedinci su izrazili i želju da po završetku studija rade u tako prepoznatljivoj i u svetu priznatoj kompaniji kao što je BK Grupa.

Bogoljub Karić se kao domaćin zahvalio na poseti i naglasio  da treba da ulažu u sebe i svoje obrazovanje jer je to ono što im niko ne može oduzeti. “Naravno, i vera u sebe vodi do ostvarenja željenog cilja“, poručio je nadarenim đacima i studentima predsednik BK Grupe. Gosti su uživali u opuštenom i neformalnom razgovoru sa predsednikom kompanije Bogoljubom Karićem i gospođom Milankom Karić.

Studente na ovom fakultativnom putovanju predvodio je rektor Alfa BK univerziteta, Slavko Vukša.

Isidora Tasić iz Niša kaže da je ovo veliko iskustvo i šansa da se upoznaju sa porodicom Karić i načinom na koji funkcioniše njihova porodica. Jovan Milić dodaje da je ponosan što posećuje BK grupu, da vidi pravo čudo koje je jedan Srbin napravio u Minsku.

Porodica Karić dugi niz godina podržava mlade ljude i talente u Srbiji i daje stipendije i mnogi bi trebalo da slede njihov primer. Sa jedne strane sam srećan zato što je Srbin napravio pravo carstvo u drugoj državi, a sa druge strane sam tužan, zato što je sve to mogao da napravi u Srbiji. Svakako sam ponosan”, poručio je Milić, inače jedan od najmlađih dobitnika Nagrade „Braća Karić“.

 

Studenti su svoju posetu završili u rezidenciji porodice Karić, koja je deo Karić grada, gde su uz roštilj proslavili prvomajske praznike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com