Društvo

Niški privrednici pozvani da pomognu

Centar za unapređenje kvaliteta života “Preobraženje” u saradnji sa crkvom Sveta Petka u Nišu sprovela je konkurs na temu “Božić, Božić – blagi dan” za najlepši božićni sastav i crtež za predškolce i učenike nižih razreda osnovne škole. Odabrani su najbolji radovi ali nedostaje nešto sredstava da se upotpuni nagradni fond.

Uručenje nagrada planirano je za 8. januar naredne godine u niškoj crkvi Sveta Petka u 10 sati.

“Potrebna su nam sredstva da obezbedimo nagrade za ovu vrednu dečicu. Pozivam niške privrednike da pomognu ko koliko može. Sav novac otićiće upravo na nagrade likovnih i literarnih radova niških mališana”, kaže za Niške Vesti Mirjana Marković, predsednica CUKŽ “Preobraženje”.

Ona dodaje da je ovaj konkurs i raspsan kako bi se razvio duh zajedništva.

“Naša organizacija je mala i neprofitna i bavi se uglavnom volonterskim aktivnostima. Ovaj likovni i literarni konkurs je raspisan kao namera da se razvije zajedništvo, kao i širenje tradicionalnih kulturnih vrednosti među najmlađim Nišlijama”, kaže Marković za Niške Vesti.

“Donacije u vidu paketa za decu predškolskog uzrasta su od velike koristi, slatkiši ili paketići za decu koja su učestvovala su velika pomoć. Hvala svima koji su izašli u susret, mada znam da ima još puno njih koji bi pomogli ovo i jeste poziv upravo za njih”, kaže Emilija Petrović.

Žiro račun za donatore je 160-440963-73

Ukupan nagradni fond je u visini od 50 hiljada dinara. Sve informacije na 062/478865

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com