Sport

Niški mladi vaterpolisti drugi na turniru “Nenad Nena Manojlović”

Vaterpolisti niškog “Naisa” uzrasta do 13 godina osvojili su drugo mesto na međunarodnom memorijalnom turniru „Nenad Nena Manojlović” koji je odžan u Kragujevcu. Nais je u finalu poražen od domaćina Radničkog sa 4:2.

Izabranici Stefana Lukovića su do finala stigli bez poraza. Vaterpolisti sa niškog Čaira su u prvom kolu grupe B slavili protiv Spartak sa 7:4. U drugom savladana je italijanska ekipa Real Mutua Torino ’81 Iren sa 6:3, a u treće Valis istim rezultatom 6:3.

Četvrtfinale donelo je meč sa ekipom Valjeva, koju su niški igrači rešili u svoju korist rezultatom 6:4. Mnogo neizvesnije bilo je u polufinalu gde je Nais, tek posle peteraca, izvođenja peteraca savaldao Romu rezultatom 9:8.

Borba za prvo mesto donela je derbi regiona između Radničkog i Naisa. Zlato je na kraju pripalo domaćinima, a bronza Nišlijama. Treče mesto zauzela je Roma koja je savladala Spartak sa 12:2.

Turniru Kragujevcu održava se u čast legendarnog srpskog trenera vaterpoliste Nenada Manojlovića. Ovog leta međunafrodni turnir je održan po treći put. Prve godine trijumfovao je Spartak, a druge Galatasaraj.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com