Sport

NIŠKI MERAK protiv “Ponosa Izraela”! Danas je dan za pobedu! (FOTO+VIDEO)

FK Radnički večeras igra prvi meč drugog kola kvalifikacija Lige Evrope sa ekipom Makabija u Izraelu. Utakmica se igra od 19 sati na Netanja stadionu koji ima kapacitet od 24 hiljade mesta.

U prvom kolu Radnički je bio bolji od malteške Gzire u obe utakmice sa konačnih 5:0, dok je Makabi u prvom kolu kvalifikacija odmerio snage sa timom Ferencvaroš iz Mađarske, ukupnim rezulatom 2:1.

Makabi se kotira kao favorit u predstojećem dvomeču, ali Nišlijama je to samo motiv više. Fudbaleri Makabija su 22 puta bili prvaci Izraela. U sezoni 2015/16 ova ekipa je igrala u grupnoj fazi Lige šampiona. Strateg Makabija je našeg porekla Vladimir Ivić kao i prvi golman, reprezentativac Predrag Rajković.

“Svi željno iščekujemo današnji meč. Spremni smo i nadamo se najboljem mogućem ishodu po nas. Atmosfera je odlična u timu. Lepo je igrati večeras za Radnički”, poručio je za Niške Vesti iz Izraela Nikola Stanković.

Fudbaleri Radničkog su juče odradili trening na stadionu gde će se igrati meč večeras. Ono što će možda biti problem za niške igrače je temperature u Izraelu koja ih je dočekala a to je 42 C, kao i odsustvo četiri važna igrača Siniše Babića, Nikole Aksentijevića, Nermina Haskića i Đorđa Crnomarkovića, kažu u niškom klubu.

Foto: Saša Đorđević

“Ja verujem u moju ekipu. Čeka nas teška utakmica, pun stadion, sparno vreme i kvalitetan protivnik. Dobro smo se pripremili, uočili sve njihove vrline i mane i potrudićemo se da im, pre svega, trkački pariramo tokom svih 90 minuta. Prepuštamo im ulogu favorita, poštujemo sve njihove titule, stručni štab na čelu sa Ivićem i sastav koji poseduju, ali nadu niko ne može da nam oduzme. Radnički je dobar tim, rastemo iz dana u dan i ja verujem da ćemo u Niš doneti rezultat koji će nam dati nadu da uz pun Čair možemo da načinimo podvig i prođemo u treće kolo”, rekao je trener Nišlija Nenad Lalatović za klubski sajt.

Optimisti su i Mladen Živković i Petar Grbić.

Svlačionica koja je dodeljena Meraklijama posebno je označena, obeležjima niškog kluba, na monitoru pored vrata od svlačionice stoji grb Radničkog iz Niša.

Poslednji meč Radničkog i Makabija u Izrelu igrao se 1968. godine kada je tim iz Tel Aviva slavio sa 3:2.

Navijačko raspoloženje u gradu na Nišavi raste iz sata u sat, a mnogi sugrađani su se već organizovali gde će i sa kim večeras pratiti utakmicu.

Utakmicu će direktno prenositi Drugi kanal RTS-a.

Zastave Izraela i Srbije viore se od jutros sa niške Tvrđave, a razlog za to je današnja poseta predsednika Izraela Srbiji. Navijačima Radničkog ovaj gest jeste simpatičan jer se poklopio sa odigravanjem utakmice u Izraelu.

Niški kantautor Pera Perašević, upravo je objavio novu pesmu koju je posvetio proslavljenom gradskom klubu.

FK Radnički igra prvi meč drugog kola kvalifikacija Lige Evrope sa ekipom Makabija večeras u 19 sati na Netanja stadionu. Glavni sudija ovog susreta biće Italijan Paolo Macoleni.

Već 2. avgusta Nišlije dočekuju ekipu Makabija u revanš meču drugog kola. Nakon uspešno završenog drugog kola, fudbaleri Radničkog bi u trećem kolu mogli da igraju sa boljim iz dvomeča između kazahstanskog Tobola i jermenskog Pjunika. Utakmice trećeg kola na programu su 9. i 16. avgusta.

Srećno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com