Društvo

Niški matematičari najbolji u Srbiji

Na Republičkom takmičenju iz matematike za učenike srednjih škola, dvoje Nišlija osvojilo je prva mesta.

Darko Anđelković učenik srednje Ekonomske škole iz Niša najbolji je matematičar u Srbiji. On je na Republičkom takmičenju iz matematike u kategoriji učenika prvog razreda osvojio maksimalnih 100 poena. Trećeplasirana u istoj kategoriji je Marija Ignjatović učenica Pravno-poslovne škole iz Niša, koja je osvojila 88 poena.

„Pripremao sam se dugo i isplatilo se. Učio iz knjiga, ponekad on-line na internetu, ali mi je najviše pomogla profesorka Marina Milošević. Posle ovoga sasvim sam siguran da ću po završetku srednje škole studirati matematiku“, ističe Darko.

Najbolja u kategoriji učenika trećeg razreda je Anđela Stanković iz Pravno-poslovne škole Niš. Ona je, takođe, osvojila maksimalnih 100 poena, a njen mentor bio je profesor Saša Manić.

U kategoriji drugog i četvrtog razreda obe škole su imale po jednog takmičara koji su zauzeli nešto slabija mesta.

Sa osvojenih 42,60 poena Marina Kocić učenica drugog razreda Pravno-poslovne škole Niš takmičenje je završila kao 13. matematičar u Srbiji, dok je Jovana Milutinović iz Ekonomske škole, sa 17 poena, zauzela 32. mesto. Andriana Miljković učenica četvrtog razreda Ekonomske škole i Milica Ilić iz Pravno-poslovne škole ovojile su identičan broj poena, 38,80, i takmičenje završile na 37. odnosno 38. mestu.

U ukupnom plasmanu Pravno-poslovna škola iz Niša je druga u Srbiji. Ovu poziciju obezbedio joj je ukupan zbir poena njenih učenika koji su učestvovali na takmičenju, dok je Ekonomska škola izborila 14. poziciju.

Republičko takmičenje iz matematike održano je u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu 27. i 28. aprila, a učestvovale su 44 srednje škole iz Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com