Društvo

Niški Klinički centar: Nema propusta u lečenju Ivane Kostić

Komisija za unutrašnji nadzor Kliničkog centra u Nišu nije utvrdila propuste u lečenju Ivane Kostić (32) koja je preminula 2. jula na Ginekološko akušerskoj klinici u Beogradu. Čekaju se još nalazi iz Višegradske i Instituta za neonatologiju, gde je preminula njena beba Vera, stara svega tri dana.

Komisija, koja je formirana po nalogu prof.dr Gorana Stanojevića 6. jula, dan pošto su na niškom Novom groblju sahranjene majka i beba, saopštila je da je od momenta prijema (21. juna), do momenta transporta za Beograd (24. juna ) “sproveden adekvatan nadzor nad pacijentkinjom”.

O svemu postoji uredna dokumentacija, a sprovedene su sve potrebne laboratorijske analize, konsultativni pregledi i imidžing dijagnostika. Izveštaj komisije potpisali su direktor niške GAK Bojan Lukić i doktori Jasmina Popović i Aleksandra Petrić.

Komisija je konstatovala da je terapija sprovedena u skladu sa kliničkim i laboratorijskim nalazima. U izveštaju se navodi da je pacijentkinja hospitalizovana u 27. nedelji trudnoće zbog povišenog krvog pritiska i sumnje na zastoj u rastu ploda.

Na prijemu je ustanovljeno da je do tada bila zdrava, nije imala hirurške intervencije, alergije na lekove i hranu i da se radi o prvoj trudnoći.

Budući da se Ivana Kostić požalila na pečenje u gornjem delu stomaka i osećaju kiseline u ustima, konsultovani su kardiolog, gastroenterolog i infektolog, koji je posumnjao na ishemiju jetre i moguću trombozu krvnih sudova. Ta dijagnoza poznata je i kao “Bud Chiari sindrom”, pa je gastronterolog predložio slanje u ustanovu višeg ranga, što je i učinjeno, 24. juna.

Da podsetimo, ranije je i komisija koja je formirana u Domu zdravlja, gde je Ivana Kostić imala otvoren karton i gde je vođena njena trudnoća, takođe ustanovila da nema propusta u lečenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com