Sport

Niški kajakaši zablistali na Državnom prvenstvu

Sa upravo održanog Državnog prvenstva na Ušću kod Kraljeva niški kajakaši doneli su ukupno 12 medalja. Takmičari niških klubova Gusar i Medicinar bili su odlični u slalomu u kajaku i kanuu za juniore i seniore.

Miloš Jevtić, Marko Đorđević i Kristina Petrović iz Gusara kao i Maja i Olja Lazarević doneli su one najsjajnije medalje.

Foto: KKK Gusar

Takmičari Gusara i ekipno su osvojili mnoge nagrade. Prvaci u slalomu su zlatna Kristina Petrović i Miloš Jevtić prvak za seniore u slalomu K1.

Uživam u svakoj reči u svakom tekstu koji govori o našim uspesima to mi ne predstavlja pritisak da branim titulu najboljeg sportiste grada. Veliko mi je zadovoljstvo da ponovo budem na takmičenju sa mojim drugarima iz kluba”, kaže Petrović koja trenutno trenira i studira u Sloveniji.

Njen kolega iz kluba odmaraće koji dan i onda kreću jači treninzi pred put u Francusku na Svetsko prvenstvo.

Odmaramo neki dan a onda kreću jači treninzi. Naporno je po ovoj temperaturi trenirati ali mi za dve nedelje krećemo jačim tempom”, kaže Miloš Jevtić.

Takmičarke Kanu kluba Medicinar donele su u Niš četiri medalje.

Sestre Lazarević osvojile su dva srebra i dve bronze. Maji je pripala bronza u kajaku, dok je srebro osvojila Olja. U kanuu je drugoplasirana bila Maja, a Olja je zauzela treće mesto.

Početkom septembra, niške kajakaše očekuje državno prvenstvo u spustu koje će biti i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Foto: KKK Gusar

Kristina Petrović, već pakuje kofere za Svetsko prvenstvo u Francuskoj, jer je ona ostvarila normu za učešće. Ovogodišnje prvenstvo biće zajedničko za slalom i spust.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com