Društvo

Niški đaci prvi u Srbiji učili na robotima (FOTO)

Završen je još jedan projekat uz podršku Gradske opštine Medijana, ovoga puta u saradnji sa organizacijom „Nauči me“ i četiri niška rotari kluba. Reč je o projektu #CodeRobotić, u okviru kojeg su polaznici učili da programiraju po najsavremenijim metodama.

Najboljim polaznicima predsednik najveće niške opštine Milan Krstić uručio je tablete, koje je obezbedila ova opština. Krstić je kazao da je ulaganje u mlade i inovativne programe jedan od dugoročnih ciljeva rada Gradske opštine Medijana, ali da se na do sada urađenom neće stati.

“Ne smemo da zaostajemo za savremenim trendovima i tehnologijama. Ako sam dobro čuo od ovih mladih ljudi ovde, Niš je prvi počeo sa ovakvom vrstom učenja, a mi u Medijani smo zato veoma ponosni što smo ih podržali”,  rekao je Krstić.

Po rečima Milana Petrovića, predsednika organizacije „Nauči me“, projekat #CodeRobotić je značajan jer je potpuno nov i usklađen sa standardima Evrope i Amerike.

“Roboti koje smo koristili su dobili nagradu za edukaciju dece. Zahvalnost Opštini Medijana za pruženu pomoć, jer možemo da se pohvalimo inovacijom čije se uvođenje u školama tek planira. Bilo je sjajno raditi sa izuzetno talentovanom decom, a što su pokazali časovi i njihovo zanimanje za novine”, dodao je Petrović.

Ideja projekta bila je da se niškim osnovcima od 5. do 8. razreda pruži prilika da uče programiranje na najsavremenijim robotima i po kurikulumu koji je međunarodno priznat.

Od dve stotine prijavljenih, izabrano je 20 učesnika sa kojima je radilo četiri volontera, dva profesora i koordinator projekta.

Program je završen posle devet dvočasovnih radionica a bez pomoći GO Medijana to ne bi bilo moguće, kažu u organizaciji „Nauči me“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com