Društvo

Niški DIF najbolji iz regiona na Šangajskoj listi

Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu prema najnovijem akademskom rangiranju svetskih univerziteta – Šangajska lista za 2018. godinu, našao se između 150. i 200. mesta, među najboljim fakultetima sporta na svetu.

Ova rang lista sastavljena je na osnovu broja indeksiranih radova u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25 odsto časopisa, i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima.

Sa ovim značajnim napretkom niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postao je vodeći fakultet u regionu Jugoistočne Evrope, našavši se daleko ispred fakulteta iz Beograda i Novog Sada, koji su ove godine zadržali svoju poziciju između 200. i 300. mesta.

Prof dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

“Pre samo dve godine bili smo prva institucija niškog Univerziteta, koja se našla na najprestižnijoj akademskoj listi, ali i na činjenicu da se nismo zadovoljili time, već smo za samo dve godine izuzetnim naučno-istraživačkim radom ostvarili još veći napredak”, kaže profesor dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

“Nadam se da će uspeh našeg Fakulteta biti motiv i ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu da vrednije rade i da podignu kvalitet svoje naučnoistraživačke delatnosti stremeći ka zajedničkom cilju – da Univerzitet u Nišu svrstamo u grupu najboljih svetskih univerziteta”, naglašava dekan dr Milovan Bratić.

Prijem nove generacije studenata biće održan u ponedeljak 1.oktobra sa početkom od 12 časova u amfiteatru Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com