DruštvoEkonomija

NIŠKI AERODROM: Od gubitaša do samoodržive vazdušne luke

Niška vazdušna luka nastavlja period daljeg rasta i razvoja, naglašeno je u Regionalnoj razvojnoj agenciji JUG. Od 1. januara „Konstantin Veliki“ ulazi u novi investicioni ciklus i postaje samoodrživ.

Po elaboratu koji je RRA JUG izradio 2014. godine podrazumevano je da grad Niš subvencioniše niški aerodrom, međutim to će od naredne godine prestati jer će aerodrom svoje troškove moći da reguliše sam.

“Od 1.januara se pokreće investicioni ciklus na aerodromu gde će u sledećih 5 godina grad Niš i sam aerodrom Niš, ali ovog puta najviše država Srbija investirati 12 miliona evra, što će biti više od 60% u kapitalnim investicijama. SMATSA će graditi novi toranj, a do kraja ove godine očekujemo da će biti završena instalacija ILS uređaja.” izjavio je direktor RRA JUG Bojan Avramović

Ovo znači da aerodorm, koji se pre tri godine nalazio u ogromnim problemima sa nešto više od 1300 prevezenih putnika, sada ima preko 207 hiljada putnika, i sve operativne troškove finansiraće sam.

Kako naglašavaju u niškoj vazdušnoj luci, porast broja putnika očekuje se i naredne godine. Grad će novac od sada usmeriti na kapitalne investicije poput proširenja aerdoromskih kapaciteta i stvaranjem uslova da aerodrom postane regionalni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com