Društvo

Niški aerodrom i formalno državni, potpisan ugovor o predaji

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisali su danas u Beogradu ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću “Aerodrom Niš”.

Ovim ugovorom država je preuzela upravljanje niškim aerodromom.

Mihajlović je kazala da je prenosom upravljanja obezbeđeno “normalno funkcionisanje niškog aerodroma i obezbeđena sredstva za investicije koje će omogućiti dalji razvoj niškog aerodroma”.

“Nastavljamo sa ulaganjima kako bi aerodrom u Nišu bio i u budućnosti jedan od vodećih u ovom delu regiona”, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je niški aerodrom od strateškog je značaja za Srbiju, kao alternativni aerodrom beogradskom i rezervni centar kontrole letenja iz sistema SMATSA.

U saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavljenom nakon potpisivanja ugovora navodi se da je Vlada Srbije odluku o prenosu osnivačkih prava sa JP “Aerodrom Niš” na Republiku Srbiju donela nakon višegodišnjih molbi Grada Niša i menadžmenta aerodroma da pomogne dalji rad i razvoj niškog aerodroma jer Grad Niš, kao vlasnik aerodroma, ne raspolaže neophodnim finansijskim sredstvima.

U saopštenju se takođe navodi da je država u prethodne četiri godine pomogla niški aerodrom sa ukupno 9,8 miliona evra, od čega je 3,6 miliona evra pomoć u novcu i opremi koju je Aerodrom “Konstantin Veliki” dobio od vazduhoplovnih preduzeća i institucija u vlasništvu države.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com